UKRAYNA: TB2 SİHA’LAR DONBASS’TA DÜŞMAN PANTSİR-S1’LERİ TESPİT ETTİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 06:03

UKRAYNA: TB2 SİHA’LAR DONBASS’TA DÜŞMAN PANTSİR-S1’LERİ TESPİT ETTİ

Ukrayna’nın Türkiye’den satın aldığı Bayraktar TB2 SİHA’lar Donbass’ta düşman Pantsir-S1, S-125 ve Tor uçaksavar füzesi mevzilerini tespit etti.

UKRAYNA: TB2 SİHA’LAR DONBASS’TA DÜŞMAN PANTSİR-S1’LERİ TESPİT ETTİ
Son Güncelleme :

10 Nisan 2021 - 20:08

3100 Okuma

Rus hava savunma sistemi Pantsir-S1’nin korkulu rüyası olan Bayraktar TB2 bu defa Ukrayna-Rusya gerilimin arttığı Donbass’taydı. Ukrayna’nın bu bölgede ilk defa kullandığı TB2’ler düşman Pantsir-S1, S-125 ve Tor uçaksavar füzesi mevzilerini tespit etti.

Clash Report’un twitter hesabından paylaştığı bilgiye göre Ukrayna Savunma ve İstihbarat Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Misyagin “Donbass üzerinde ilk uçuşunu gerçekleştiren Bayraktar TB2 SİHA’lar, düşman Pantsir-S1, S-125 ve Tor uçaksavar füzesi mevzilerini tespit etti.” dedi.

Bayraktar TB2’ler Suriye’de 2 adet, Libya’da 20’den fazla ve en son Karabağ’da çok sayıda Pantsir-S1 hava savunma sistemi imha etmişti.

TUSAŞ'tan sıra dışı bor hamlesi! Test çalışmaları başladı

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.