Adana’da kuyumcu emanet altınlarla kaçtı: Benim dükkanıma kaç kere ateş ettiler | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 11:21

Adana’da kuyumcu emanet altınlarla kaçtı: Benim dükkanıma kaç kere ateş ettiler

Adana’da kuyumcu emanet altınlarla kaçtı: Benim dükkanıma kaç kere ateş ettiler
Son Güncelleme :

26 Temmuz 2023 - 13:03

5250 Okuma

Mahallelinin kendisine emanet verdiği altınları alarak ortadan kaybolan kuyumcu, kendisini savunarak, “Can güvenliğim olmadığı için gitmek zorunda kaldım” dedi.

 

Adana’nın Yüreğir ilçesinde 2 kuyumcu işleten Atahan Kıyağa’nın (45), mahallenin güvenini kazandı.

Bir süre vatandaşların altınlarını toplayıp onlara kar verdiği ifade edilen kuyumcu, geçen Ocak ayında ise dükkanını kapatıp ortadan kayboldu.

Mahalleli ise toplanıp kuyumcunun dükkanı önünde protesto düzenledi.

Kuyumcunun 600-700 milyon liralık emanet altınlarla kaçtığı iddiası üzerine telefonları kapalı olan ve ulaşılamayan kuyumcu Atahan Kıyağa, açıklamalarda bulundu.

“Arabamı satıp borçlarımı ödedim”

Görüntü vermeyi kabul etmeyen Kıyağa, yaptığı açıklamada kendisinin can güvenliği olmadığı için mahalleyi terk ettiğini öne sürdü.

Ev ve arabasını satarak borçları ödediğini belirten Kıyağa, şöyle dedi:

Haberde geçen 700 milyon lira ibaresi yanlış. Benim en fazla mahalleliye 10-20 milyon lira borcum vardır. Evimi, arabamı satıp ben borçlarımı ödedim.

“Haracı da vermeyince evime kadar takip edildim”

Mahallede kendisinden haraç istendiği ve silahla dükkanına saldırıldığı için kaçtığını iddia eden Kıyağa, şunları söyledi:

Her şey ilk başlarda çok güzeldi. İnsanların altınlarını çalıştırıp onlara kar veriyordum. Ancak bir süre sonra bankadan daha yüksek faiz istediler benden.

Ben de mecbur kalıp onlara yüksek faiz vermeyi kabul ettim ancak bir süre sonra ödeme yapamadım.

Bu süreçte de dükkanıma gelip benden haraç istediler. Haracı da vermeyince evime kadar takip edildim. Dükkanım 2-3 kere kurşunlandı. Can güvenliğim olmadığı için kaçtım.

Adana'da kuyumcu emanet altınlarla kaçtı: Benim dükkanıma kaç kere ateş ettiler

“Çoğu mahallelinin parasını ben ödedim zaten”

Evini satıp kalan borçlarını ödeyeceğini de kaydeden Kıyağa, şöyle devam etti:

Şu anda Adana’da değilim ancak evim 17 buçuk milyon lira. Onu satıp kalan borçlarımı ödeyeceğim. 700 milyon lira borcum yok. Çoğu mahallelinin parasını ben ödedim zaten. Bana şu anda komplo kuruyorlar.

İş yerine saldırı kayıtları gösterdi

Öte yandan Kıyağa, dükkanının farklı zamanlarda kurşunlanma anına ait videoları paylaştı.

Videolarda 2 kişinin motosikletle gelip kuyumcuya ateş ettiği görülürken, farklı bir videoda ise bir şahsın elinde tüfekle gelerek kuyumcuya sıkıp uzaklaştığı yansıdı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.