Tesla, yeniden Bitcoin ile ödeme almayı düşünüyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 16:02

Tesla, yeniden Bitcoin ile ödeme almayı düşünüyor

Tesla, yeniden Bitcoin ile ödeme almayı düşünüyor
Son Güncelleme :

26 Temmuz 2023 - 13:00

6030 Okuma

Otomotiv devi Tesla, elektrikli otomobilleri için Bitcoin kullanarak ödeme yapma olanağını yeniden gözden geçiriyor.

 

Kripto para piyasasıyla yakından ilgilenen Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, 2021 yılında Bitcoin ile otomobil satma dönemini başlattıklarını açıklamıştı.

Yaklaşık iki ay sonra şirket, Bitcoin ile otomobil almayı durdurduğunu duyurmuştu. Musk, karara gerekçe olarak Bitcoin madenciliği ve işlemleri için kullanılan fosil yakıtların artan kullanımından duyulan endişeyi gösterdi.

Tesla, yeniden BTC ile ödeme alabilir

Otomotiv devi Tesla, elektrikli otomobilleri için Bitcoin kullanarak ödeme yapma olanağını yeniden gözden geçiriyor.

Tesla’nın web sitesinde ödemeleri kabul etmek için tasarlanan sayfanın kodunda Bitcoin ile ilgili satırlar ortaya çıktı.

Bu kodlar henüz satın alımlar için ödeme yaparken kullanıcılar tarafından görülemiyor, ancak gizli bir biçimde sayfada yer alıyorlar.

Şu anda Bitcoin madenciliğinin yarısından fazlasının yenilenebilir enerji tarafından desteklendiğini belirten son raporlar, Elon Musk’ın böyle bir karar almasına neden olmuş olabilir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.