Fransa: 5 bin 200 Ukraynalı askeri eğittik | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 08:48

Fransa: 5 bin 200 Ukraynalı askeri eğittik

Fransa: 5 bin 200 Ukraynalı askeri eğittik
Son Güncelleme :

13 Temmuz 2023 - 8:30

3280 Okuma

Savunma Bakanı Lecornu, Ukrayna ordusuna eğitim desteğinin ayrıntılarına ilişkin konuştu. Eğitilen asker sayısıyla ilgili yıl sonu hedefi paylaşıldı.

 

Ukraynalı askerler, Batı’dan eğitim almaya devam ediyor.

Rusya’ya karşı sahada kazanımlar elde etmeyi amaçlayan Kiev yönetimi, Batılı ülkelerden hem mühimmat hem de maddi yardım alıyor.

Ukrayna ordusu unsurlarına eğitim ülkeler arasında Fransa da bulunuyor.

5 bin 200 Ukraynalı asker eğitildi

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, eğitim verdikleri Ukraynalı askerlerin sayısını açıkladı.

Lecornu, Twitter’da yaptığı açıklamada, Fransa’nın Ukrayna’ya desteğinin azalmadığını, ülkesinin 1600’ü Polonya’da olmak üzere yaklaşık 5 bin 200 Ukraynalı askere eğitim verdiğini ifade etti.

7 bine çıkacak

Bu sayının yıl sonuna kadar yaklaşık 7 bine yükseleceğini kaydeden Lecornu, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin ihtiyaçlarına göre eğitim verildiğini vurguladı.

Lecornu, Ukraynalı askerlerin eğitimde AMX 10-RC tipi hafif muharebe tankı, Caesar obüsü, SAMP-T hava savunma sistemi ve çok namlulu roketatar gibi ekipmanları kullanmayı ve bakımını yapmayı öğrendiğini kaydetti.

Fransız Bakan, söz konusu ekipmanları daha önce Ukrayna ordusuna gönderdiklerini anımsattı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.