Rusya’da cinsiyet değişikliğine yasak: Ameliyat yapılamayacak | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 12:31

Rusya’da cinsiyet değişikliğine yasak: Ameliyat yapılamayacak

Rusya’da cinsiyet değişikliğine yasak: Ameliyat yapılamayacak
Son Güncelleme :

14 Temmuz 2023 - 12:47

3180 Okuma

Moskova’da atılan adımla, ameliyatın yanı sıra hormon tedavisine geçit verilmeyecek. Cinsiyet değişikliğini engellemeyi hedefleyen yasanın kapsamı belli oldu.

 

Rusya, geçen yıl LGBT propagandasına yasak getiren yasa tasarısını onayladı.

LGBT, pedofili ve cinsiyet değiştirme propagandasını sağlayan gerçek ve tüzel kişiler ile yabancı vatandaş ve yabancı kitle iletişim araçlarına yönelik cezalar getirildi.

Moskova yönetimi, şimdi de cinsiyet değişikliğine karşı bir adım attı.

Parlamentonun alt kanadı Duma, ülkede cinsiyet değişikliği yapılmasını yasaklayan düzenlemeyi kabul ederek yasalaştırdı.

Ameliyat ve hormon tedavisi yasaklandı

Buna göre, cinsiyet değişikliği için ameliyat yapılması ve hormon tedavisi gerçekleştirilemeyecek.

Ülkede halihazırda cinsiyet değişikliği yapmış kişilere de çeşitli kısıtlamalar getirilen yasa tasarısına göre, söz konusu vatandaşların evlilikleri geçersiz sayılacak ve evlatlık edinemeyecekler.

“Milleti yozlaştırıyor”

Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin, ABD’de cinsiyet değişikliği ameliyatlarının son 10 yılda 50 kat arttığına işaret ederek, “İnanılmaz bir eğilim! Bu, milleti yozlaşmaya götüren yoldur.” ifadesini kullandı.

‘Vatandaşlarımızı koruyoruz’ mesajı

Rusya’nın ise cinsiyet değişikliğini yasakladığını kaydeden Volodin, “Bu karar vatandaşlarımızı ve çocuklarımızı koruyor.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.