Elon Musk, yapay zeka şirketi xAI’yı duyurdu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 13:44

Elon Musk, yapay zeka şirketi xAI’yı duyurdu

Elon Musk, yapay zeka şirketi xAI’yı duyurdu
Son Güncelleme :

13 Temmuz 2023 - 8:51

2840 Okuma

Tesla ve SpaceX’in sahibi Elon Musk, yeni bir şirket kurdu.

Yapay zekla alanında faaliyet gösterecek şirketin adı “xAI” olarak açıklandı.

Şirketin internet sitesinden yapılan açıklamada, xAI’nın amacının “evrenin gerçek doğasını anlamak” olduğu kaydedildi.

xAI ekibinin Tesla ve SpaceX’in CEO’su Musk tarafından yönetildiği kaydedilen açıklamada, ekip üyelerinin daha önce DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla ve Toronto Üniversitesinde çalıştığı aktarıldı.

Açıklamada, ekibin yapay zeka alanında en yaygın kullanılan yöntemlerden bazılarına katkıda bulunduğu, yenilikçi tekniklerle analizleri kullanıma sunduğu ve alandaki en büyük buluşlardan bazılarının geliştirilmesine öncülük ettiği belirtildi.

xAI’nın X Corp’tan ayrı bir şirket olduğu, ancak şirketin misyonuna doğru ilerleme kaydetmesi için X (Twitter), Tesla ve diğer şirketlerle yakın bir şekilde çalışacağı ifade edildi.

Elon Musk, mart ayında, yapay zeka robot tasarımları için ortak güvenlik protokolleri geliştirilene ve bağımsız uzmanlarca uygulanıp denetimi yapılana kadar ileri yapay zeka robotlarının geliştirilmesine ara verilmesini talep eden açık mektubu imzalayan binden fazla kişi arasında yer almıştı.

Musk, nisanda da Microsoft ve Google’ın geliştirdiği yapay zeka sohbet robotlarına meydan okumak amacıyla “TruthGPT” adını verdiği bir platformu başlatacağını açıklamıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.