Katliamdan bir gün sonra… Kalaşnikof’lu saldırı planladılar! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 04:31

Katliamdan bir gün sonra… Kalaşnikof’lu saldırı planladılar!

Katliamdan bir gün sonra… Kalaşnikof’lu saldırı planladılar!
Son Güncelleme :

27 Mayıs 2022 - 15:35

1630 Okuma

ABD, henüz Salı günü gerçekleşen okul katliamının yaralarını sarmaktan çok uzakta. 18 yaşındaki Salvador Ramos’un, ilkokul çağındaki 19 çocuğu ve iki öğretmeni vahşice katletmesinin üzerinden yalnızca üç gün geçti. Ancak ABD’de şimdiden yeni bir saldırının temelleri atılmaya başlamıştı bile.

DÖRT KİŞİ KATLİAM PLANI YAPTILAR

Güney Teksas’ta bir okulda, katliam planlamakla suçlanan dört kişi arasında 17 yaşındaki iki erkek çocuğun da olduğu ortaya çıktı. Her ikisi de 17 yaşında olan Nathaniel Montelongo ve Barbarito Pantoja tutuklandı ve ölümcül bir silahla ağırlaştırılmış saldırı düzenlemeye teşebbüsle suçlandı. Zanlılar şu anda 750 bin dolarlık kefaletle tutuluyor. İki çocuğun sabıka kaydı fotoğrafı dün geç saatlerde yayınlandı.

Brownsville Herald’ın haberine göre, her ikisi de reşit olmayan iki öğrenci de komployla ilgili olarak tutuklandı ve bugün hakim karşısına çıkacak.

İSİMSİZ İHBAR KURTARDI

Polis yetkililerinin aldığı isimsiz ihbar, bir okuldaki onlarca kişinin hayatını kurtardı. Rio Grande Vadisi’ndeki küçük bir topluluk olan Donna’dan dört kişinin, bölgedeki okula saldırmayı planladıklarına dair isimsiz bir yazı karakola bırakıldı. Yetkililer saldırı planlanan okulun adını açıklamayı reddetti ancak söz konusu dört kişi gözaltına alınarak polis merkezine getirildi ve sorgulandı.

“ÖLÜM LİSTESİ” İDDİASI

Soruşturmaya aşina olduğu iddia edilen ve ismi gizli tutulan bir kaynak, gazeteye yaptığı açıklamada, polislerin şüphelilerden birinin evinde bir AK-47 ve hedeflenen öğrencilerin bir listesini bulduğunu söyledi. Ancak Perşembe günü polis, iddia edilen ölüm listesinin varlığını reddetti ve bilgilerin ‘dava için kritik’ olduğunu ve ‘yayılmayacağını’ öne sürerek ele geçirilen silahla ilgili herhangi bir ayrıntı vermeyi reddetti.

ÜZÜNTÜDEN ÖLDÜ!Öğretmen eşini katliamda kaybettiHaberi Görüntüle

Çarşamba günü geç saatlerde okulun acilen kapatılması emrinin verilmesine neden olan haber, Donna’nın yaklaşık 500 kilometre kuzeyindeki Uvalde’de meydana gelen silahlı saldırının ertesi günü geldi.

EBEVEYNLERE KRİTİK ÇAĞRI

Polis Perşembe günü tutuklamaları duyuran bir basın toplantısı düzenledi. Donna Polis Departmanı Şefi Donald Crist, toplantı sırasında yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimize yönelik fiziksel şiddet ve zararı durdurduk” ifadelerini kullandı.

İki yetişkin zanlının mahkemeye çıkarıldığı, diğer şüphelilerin de çocuk mahkemesinde yargıç karşısına çıkarılacağı aktarıldı. Okula yönelik tehdidin ‘inanılır’ olduğunu yineleyen yetkililer, belirli öğrencileri hedef alan bir listeyle ilgili sosyal medyada dolaşan söylentileri yalanladı. Polis Şefi Gilbert Guerrero, bazı söylentilerin etrafta dolaştığını söyledi ancak “Hedef listesi yoktu” diyerek iddiayı yalanladı.

Olayın soruşturma altında olduğunu ifade eden polis şefi, ebeveynleri çocuklarına karşı daha dikkatli olmaya çağırdı: “Çocuklarınıza göz kulak olun, ne yaptıklarından emin olun. Odalarında neler olduğuna bakın, uyanık olun.”

Yetkililer ayrıca, çeşitli kolluk kuvvetlerinin ek desteği sayesinde Donna öğrencilerinin bölge içinde güvende olduklarına inandıklarını belirtti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Bölgedeki silahlı saldırı tehdidinin Çarşamba günü sokağa çıkma yasağına yol açmasının ardından Perşembe ve Cuma günleri okuldaki dersler de iptal edilmişti. Öğrencilerin, gelecek hafta salı günü yeniden okula dönmesi bekleniyor.

İsmi açıklanmayan bir kaynağın yerel medya kuruluşlarına verdiği bilgiye göre, komplocuların planında bölgede bir okula ateş açılması yer alıyor. Öğrenilen bilgiler arasında ayrıca, polislerin şüphelilerden birinin evinde bir AK-47 ve hedeflenen öğrencilerin bir listesini bulduğu yer alıyor. AK-47, Sovyet dönemi makineli tüfek olarak ün kazanırken, tüfeğin ABD’de özel mülkiyet için yasal olan yarı otomatik versiyonları bulunuyor.

Donna Bağımsız Okul Bölgesi Çarşamba günü yaptığı açıklamada tehdidi doğruladı ve açıklama yaparak “Şu anda soruşturma altında olan bir şiddet tehdidi aldık. Son olayların ışığında ve çok dikkatli davranarak, bölge genelinde okulları iptal edeceğiz ve personel evden çalışacak.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.