Gökyüzü bir anda kızıla boyandı! Sebebi açıklandı… | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 18:09

Gökyüzü bir anda kızıla boyandı! Sebebi açıklandı…

Gökyüzü bir anda kızıla boyandı! Sebebi açıklandı…
Son Güncelleme :

09 Mayıs 2022 - 12:44

3840 Okuma

Çin’in Zhejiang eyaletinin Zhoushan kentinde Cumartesi günü akşam saatlerinde gökyüzü tam anlamıyla kızıla boyandı. Gökyüzünün renginin değişmesi nedeniyle bölge sakinleri panik yaşarken, yetkililer açıklama yaptı.

150 MİLYONDAN FAZLA GÖRÜNTÜLENDİ

Birçok bölge sakini hayrete düşüren görüntü karşısında telefona sarıldı. Kent sakinleri tarafındna çekilen video ve fotoğraflarda dikkat çeken nadir görülen kırmızı gökyüzü fenomeni, Çin’in Twitter benzeri sosyal medya uygulaması Weibo’da 150 milyondan fazla görüntüleme alarak en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.

“DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM”

Şaşırtıcı görüntüyü belgeleyenlerden biri, “Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. Gökyüzünün kırmızıya dönebilmesi beni gerçekten şaşırtıyor” dedi.

Zhejiang Eyaletindeki liman şehrinin birçok sakini, gökyüzünün aniden yanan bir meşaleye benzediğini söyledi. Ancak yetkililer yangın olmadığını doğruladı. Kısa bir süre sonra gökyüzü normale döndü.

UZMANLARDAN AÇIKLAMA

Uzmanlar, Cumartesi akşamı çiseleyen yağmurla birlikte Zhoushan’ın oldukça bulutlu olduğunu ve bu durumun kırmızı ışığın olağandışı geniş kırılması için hava koşullarını elverişli hale getirdiğini açıkladı.

Meteoroloji bürosu yetkilisi, “Hava koşulları iyi olduğunda, atmosferde daha fazla su, balıkçı teknelerinin ışığını kıran ve dağıtan ve halkın gördüğü kızıl gökyüzünü yaratan aerosoller oluşturur” dedi.

SEBEBİ AÇIKLANDI

Zhoushan meteoroloji bürosundan yapılan açıklamada, gökyüzünün kızıla dönmesinin nedeninin ışık kırılması ve limandaki gemilerin ışığının yansıması olabileceği belirtildi. Meteoroloji bürosundan bir yetkili, olayın yaşandığı gün havanın sisli ve bulutlu olduğunu, ışığın alçak seviyedeki bulutlardan yansımış olabileceğini kaydetti.

TEKNE SAHİBİ DOĞRULADI

Putin: Batılı ülkeler Rusya'yı işgale hazırlanıyordu

DÜNYAYA MEYDAN OKUDUPutin: Batılı ülkeler Rusya’yı işgale hazırlanıyorduHaberi Görüntüle

Işık, Pasifik saury hasat eden bir balıkçı teknesinden gelmişti. Teknenin sahibi China Aquatic Products Zhoushan Marine Fisheries Co, bunu yerel basına doğruladı.

GÖKYÜZÜ DOKUZ GÜN BOYUNCA KIZILA DÖNMÜŞTÜ

Bazı internet kullanıcıları ise, 1770 yılında birçok ülkede dokuz gün boyunca ortaya çıkan ve Japon bilim adamlarının 2017 yılındaki akademik bir makalede buna büyük bir güneş aktivitesinin neden olduğunu iddia ettiği kırmızı bir gökyüzüne işaret etti.

Wuhan’daki Çin Yerbilimleri Üniversitesi’nin uzay fiziği araştırma ekibinden bir uzman, medyaya Cumartesi günü güneş ve jeomanyetik aktivitenin sakin olduğunu ve gözlem kayıtlarına göre güneş aktivitesinde önemli bir anormallik olmadığını söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.