Japonya’dan Rusya’ya kömür darbesi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 14:25

Japonya’dan Rusya’ya kömür darbesi

Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi sonrası Avrupa Birliği Komisyonu’nun Rusya’ya kömür ithalatı yasağı getirmesinin ardından benzer bir adım Japonya tarafından da atılıyor. Japon hükümeti, Rusya kaynaklı kömür ithalatını aşamalı olarak düşürmeyi planlıyor.

Japonya’dan Rusya’ya kömür darbesi
Son Güncelleme :

08 Nisan 2022 - 9:47

1260 Okuma

Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanı Hagiuda Koiçi, Ukrayna’ya açtığı savaş sonrası Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımları artırmayı planladıklarını söyledi.

Bu kapsamda hükümetin, Rusya’dan kömür ithalatını aşamalı olarak düşürme kararı aldığını kaydeden Hagiuda, “Yenilenebilir ve nükleer dahil enerji kaynaklarımızı çeşitlendirerek Rusya’ya bağımlılığımızı azaltacağız.” dedi.

Kararın G7 ile koordinasyon halinde alındığını kaydeden Hagiuda, “Aşamalar sonunda Rusya’dan kömür ithalatının tamamen durdurulmasının” hedeflendiğini bildirdi.

Hagiuda, G7 ülkelerinin “farklı düzeydeki ithal enerji ihtiyaçları” olduğuna dikkati çekerek, Japonya’nın bu dönemde alternatif enerji kaynaklarına yöneleceğini belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.