Kudüs’te İsrail güçleri Filistinlilere saldırıdı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

30 Nisan 2024 - 04:22

Kudüs’te İsrail güçleri Filistinlilere saldırıdı

İsrail, Ramazan’ın ilk teravihinde yine Filistinlileri hedef aldı. Şam Kapısı bölgesinde namazını sonrası bir araya gelen Filistinlilere İsrail güvenlik güçleri gaz bombalarıyla müdahale etti.

Kudüs’te İsrail güçleri Filistinlilere saldırıdı
Son Güncelleme :

03 Nisan 2022 - 10:41

1370 Okuma

İsrail, Ramazan’ın ilk gününde yine Filistinlileri hedef aldı. İftarın ardından Teravih namazlarını kılan Filistinliler, Kudüs’teki Şam kapısı yakınlarında bir araya geldi. Buluşmaya hemen müdahale eden İsrail güvenlik güçleri, grubun üzerine gaz bombaları ateşledi.

GAZ BOMBALI MÜDAHALE

İftar vaktinin ardından binlerce Filistinli, Doğu Kudüs’te Şam Kapısı çevresinde toplandı. Bazı Filistinliler ve İsrail polisi arasında sözlü sataşmalar ve arbede yaşandı.

Kalabalığın üzerine mesafe tanımaksızın gaz bombalarını ateşleyen İsrail güvenlik güçleri, kutsal mabedin bulunduğu alanı gaza boğdu. 4 Filistinli gözaltına alındı.

3 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail, farklı kentlerinde 22 ile 29 Mart arasında yaşanan ve toplam 11 İsraillinin hayatını kaybettiği saldırılar ardından, ülke içinde ve işgal altındaki Filistin topraklarında, “Dalgakıran” adını verdiği bir operasyon başlatmıştı.

Onlarca Filistinli gözaltına alınmış, baskınlar sırasında biri çocuk 3 Filistinli hayatını kaybetmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.