Papa’dan Moskova’ya ‘savaşı dine alet etmeyin’ uyarısı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 22:04

Papa’dan Moskova’ya ‘savaşı dine alet etmeyin’ uyarısı

Rus Ortodoks Kilisesi’nin lideri Patrik Kirill ile görüşen Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, “İşgali haklı çıkarmak için dinin arkasına saklanmayın” uyarısında bulundu.

Papa’dan Moskova’ya ‘savaşı dine alet etmeyin’ uyarısı
Son Güncelleme :

29 Mart 2022 - 9:54

1590 Okuma

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, Rus Ortodoks Kilisesi’nin 75 yaşındaki lideri ve uzun süredir Rusya Devlet Başkanı Putin’in müttefiki olan Patrik Kirill ile görüntülü bir toplantı gerçekleştirdi.

Katolik kilisesinin lideri, Rus Patriğini işgali haklı çıkarmak için dinin arkasına saklanmaması konusunda uyardı.

Putin’in Ukrayna’yı “Rus dünyasının” bir parçası olarak görmesi ile Patrik Kirill’in Ukrayna ve Belarus’daki kiliseler üzerinde hakimiyet iddia etmesi paralel olarak değerlendiriliyor.

ORTODOKS KİLİSELERİ RUSYA’DAN KOPUYOR

İki ülke arasındaki gerginlik sebebiyle Ukrayna Ortodoks Kilisesi, 2018’de Moskova Patrikhanesi’nden ayrılmış; hayal kırıklığına uğrayan Kremlin, Ukrayna Kilisesi’nin bağımsızlığını elde etmesini sağlayan İstanbul merkezli Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi ile bağlarını koparma kararı almıştı.

Rusya'ya şok: Fener Rum Patrikhanesi'ne katılma kararı aldılarRusya’ya şok: Fener Rum Patrikhanesi’ne katılma kararı aldılar

Savaşın başlamasından sonra da Hollanda Ortodoks Kilisesi, Rus Kilisesi’nden ayrılarak bağımsızlığını ilan etmişti. Hollanda Ortodoks Kilisesi de tıpkı Ukrayna Kilisesi gibi Fener Rum Patrikhanesi’ne katılma kararı almıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.