Çin’de ilk okyanus aşırı yüksek hızlı tren raylarının döşenmesine başladı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 13:47

Çin’de ilk okyanus aşırı yüksek hızlı tren raylarının döşenmesine başladı

Doğu Çin Fujian eyaletinin Putian garındaki beton zemin üzerine 500 metrelik bir çift çelik rayın döşenmeye başlaması, Çin’in ilk okyanus aşırı yüksek hızlı treninin raylarının döşenmeye başlaması anlamına geliyor.

Çin’de ilk okyanus aşırı yüksek hızlı tren raylarının döşenmesine başladı
Son Güncelleme :

19 Mart 2022 - 20:29

3040 Okuma

277 kilometrelik demiryolu, eyalet başkenti Fuzhou’yu liman kenti Xiamen’e bağlayacak. Saatte 350 kilometre hızla giden trenler için tasarlanan hat, her iki kent arasındaki yolculuk süresini bir saatten aza düşürecek.

Rayları yerleştiren işçiler, ileri teknolojiye dayalı bir makineye aracılığıyla sağ ve sol demiryollarını aynı anda döşüyor. China Railway 11th Bureau Group Co., Ltd. şirketi bünyesindeki proje sorumlusu Zhang Xiaofeng, bu yöntemin etkinliği hemen hemen ikiye katladığını açıkladı.

Dongnan Coastal Railway Fujian Co., Ltd. şirketinin proje sorumlusu Zhang Zhipeng ise şu andaki yaklaşık günde altı kilometrelik ray döşeme temposuna bakılırsa ray yerleştirme işinin bütününün yılın sonunda bitmiş olması gerekeceğine işaret etti. Demiryolu inşaatı projesinin 2023 yılında tamamlanması öngörülüyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.