Rusya’nın Ukrayna işgali 21. gününde! Düşman, gücünün yüzde 40’ını kaybetti | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 07:14

Rusya’nın Ukrayna işgali 21. gününde! Düşman, gücünün yüzde 40’ını kaybetti

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali 21’inci gününe girdi. Ukrayna, ülkeye saldırı yapan Rusya Federasyonu silahlı kuvvetlerinin yüzde 40’ının, savaş kabiliyetini kaybettiğini veya tamamen yok edildiğini bildirdi. İşte dakika dakika yaşananlar…

Rusya’nın Ukrayna işgali 21. gününde! Düşman, gücünün yüzde 40’ını kaybetti
Son Güncelleme :

16 Mart 2022 - 9:10

1850 Okuma

Ukrayna ile Rusya arasında 2014 yılında başlayan gerginlik, bugün itibariyle işgale dönüşmüş durumda. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 20 Şubat’ta yaptığı açıklamada, ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanıma kararı almıştı. Modern Ukrayna’nın Rusya’nın desteğiyle kurulduğunu iddia eden Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbass bölgesinin Rus toprakları olduğunu öne sürmüştü.

Putin’in talimatıyla başlatılan işgal, 21’inci gününe girdi. Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar yaşandı. Rus kuvvetleri sahada istediği hızda ilerleyemezken, Batı dünyasından Moskova’yı hedef alan yaptırımlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

İŞTE RUS İŞGALİNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

‘DÜŞMAN, GÜCÜNÜN YÜZDE 40’INI KAYBETTİ’

03.40 Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, ülkeye saldırı yapan Rusya Federasyonu silahlı kuvvetlerinin yüzde 40’ının, savaş kabiliyetini kaybettiğini veya tamamen yok edildiğini bildirdi. Ukrayna topraklarına giren Rus ordusunun yüzde 40’ının, gücünü kaybettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Genel olarak, 15 Mart 2022 itibarıyla Ukrayna topraklarında sözde ‘operasyona’ dahil olan birimlerin (Rus ordusu) yüzde 40 kadarı kaybedildi. Tamamen yok edildi veya savaş kabiliyetini kaybetti.”

RUSYA’NIN SALDIRILARINDA 97 ÇOCUK ÖLDÜ

00.00 Ukrayna Başsavcılığı, Rusya-Ukrayna savaşında 24 Şubat-15 Mart aralığında Rus ordusu tarafından düzenlenen saldırılarda 97 çocuğun öldüğünü bildirdi. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Rusya silahlı kuvvetlerince Ukrayna’da düzenlenen saldırılar sonucu bugüne kadar 97 çocuğun hayatını kaybettiği, 100’den fazla çocuğun yaralandığı belirtildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.