NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’den son dakika açıklaması | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 07:29

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’den son dakika açıklaması

Son dakika haberine göre NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg açıklama yaptı. Stoltenberg, olası Rusya işgali konusunda Doğu sınırına yönelik güçlendirme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’den son dakika açıklaması
Son Güncelleme :

15 Mart 2022 - 17:59

2280 Okuma

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaş ile iglili açıklamalarda bulunuyor.

Stoltenberg’in açıklamaları şu şekilde:

Ukrayna’nın öz savunma hakkı vardır bu BM şartlarında belirtilmiştir. NATO da Ukrayna’nın askeri teçhizat ve insani yardımla bu savunma hakkına destek olacak.

Şu an ittifakın 4 bir köşesinde yüz binlerce asker bekliyor. 100 bin ABD askeri ve 40 bin NATO askeri bekliyor. Hava savunma sistemleri de var. ABD Patriot sistemlerini Polonya, Slovakya ve Almanya’ya yerleştiriliyor.

Rusya’nın Ukrayna işgali ve Belarus’la olan iş birliği Avrupa kıtasında risk oluşturmaktadır. Güvenliğimizi tüm alanlarla güçlendirmek için Dışişleri Bakanları görüşme yapacaklar.

Daha büyük tatbikatlar yapmak da söz konusu. NATO’nun askeri komutanlarından seçenekler talep edeceğiz. Daha fazla çalışıp yatırım yapmalıyız ki özgürlüğümüzü koruyabilelim.

NATO sınırlarına yakın yerde çatışma gördüğümüz zaman her türlü çabayı gösterip kontrolden çıkmalarını önlemeliyiz. NATO’nun hava sahası ve sınır bölgelerini sürekli kontrolde tutuyoruz.

(Çin’in Rusya politikası hakkında) Bu savaş ölüm, ızdırap ve büyük yıkıma yol açıyor. Bunun sürdürmesine yardım ediyor demektir.

Haberin Ayrıntıları Geliyor…

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.