2 milyon sivil Ukrayna’dan Avrupa’ya dağıldı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

5 Mayıs 2024 - 09:01

2 milyon sivil Ukrayna’dan Avrupa’ya dağıldı

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarından dolayı ülkesini terk eden 2 milyondan fazla sivil 2 hafta içinde Avrupa’ya dağıldı.

2 milyon sivil Ukrayna’dan Avrupa’ya dağıldı
Son Güncelleme :

11 Mart 2022 - 14:39

2650 Okuma

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya başlattığı saldırının ardından yaklaşık iki hafta içinde 2 milyon 316 bin kişi komşu AB ülkeleri Macaristan, Polonya, Slovakya ve Romanya’ya girdi.

AB Komisyonu, krizin baş göstermesinden 1 hafta sonra Ukraynalıların geçici koruma altına alınması için üye ülkelere öneri hazırladı. Bu kapsamda AB ülkeleri, 2001’de çıkarılan ancak bugüne kadar hiç kullanılmayan AB Geçici Koruma Yönergesi’ni 4 Mart 2022’de oy birliğiyle hayata geçirdi. Böylece savaşın 10’ncu gününde uygulamaya koyulan yönergeyle Ukrayna’daki savaştan kaçanlara geçici koruma statüsü veriliyor.

İngiltere, on binlerce Ukraynalıyı ülkeye almaya hazırlanıyor

Avrupa'nın mülteci ikiyüzlülüğü: Kanlar içinde kaldılarAvrupa’nın mülteci ikiyüzlülüğü: Kanlar içinde kaldılar

İsmail Saymaz da Batı'nın mülteci ikiyüzlülüğü kervanına katıldıİsmail Saymaz da Batı’nın mülteci ikiyüzlülüğü kervanına katıldı

Bu noktada Ukrayna ile 500 kilometre civarında sınırı paylaşan Polonya, en fazla mültecinin girdiği ülke olarak ön plana çıkıyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) son açıklamasına göre, 24 Şubat-9 Mart’ta Ukrayna’nın AB üyesi komşuları Macaristan’a 214 bin 160, Romanya’ya 84 bin 671 ve Slovakya’ya 165 bin 199 kişi geçerken, 2 milyon 316 bin mültecinin 1 milyon 412 bin 503’ü Polonya’ya geçti.

Ancak Polonya, bunların tümünü kayıt altına alamıyor. Kayıtlara geçen sayının 200 bin civarında olduğu biliniyor.

Polonya hükümetinin kişi başına 60 avro civarında nakdi yardım yaptığı, toplam 1,5 milyon avro civarında fon ayırarak ihtiyaçlarını karşıladığı mülteciler, bu ülke üzerinden diğer Avrupa ülkelerine kendilerine sağlanan ücretsiz ulaşım imkanıyla geçiyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.