ABD’den Ukrayna’ya 13.6 milyar dolarlık destek onay aldı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

30 Nisan 2024 - 17:41

ABD’den Ukrayna’ya 13.6 milyar dolarlık destek onay aldı

ABD Temsilciler Meclisi, Rusya ile savaşta olan Ukrayna’ya 13,6 milyar dolarlık yardımı içeren bütçe tasarısını onayladı .

ABD’den Ukrayna’ya 13.6 milyar dolarlık destek onay aldı
Son Güncelleme :

10 Mart 2022 - 19:23

2360 Okuma

Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda Ukrayna’ya yardım paketini de içeren ve hükûmetin 30 Eylül’e kadar fonlanmasını sağlayan 1,5 trilyon dolarlık bütçe tasarısı, 69 “hayır” oyuna karşılık 361 vekilin “evet” oyu ile kabul edildi.

Ukrayna’ya 13,6 milyar dolarlık yardım paketi kapsamında, Ukrayna’ya askeri yardım ve yurt dışına kaçmak zorunda kalan Ukraynalı mültecilerin destelenmesi maddeleri yer alıyor.

RUSYA’DAN PETROL İTHALATININ YASAKLANMASINA YÖNELİK TASARI DA ONAYLANDI

Öte yandan Ukrayna’ya saldırılarından dolayı Rusya’dan petrol ve enerji ithalatının yasaklanmasına ilişkin tasarı da 17 “hayır” oyuna karşılık 414 vekilin “evet” oyu ile onaylandı.

Oylamanın, ABD Başkanı Joe Biden’ın tasarının içeriğine benzer yaptırımları Rusya’ya uygulamasının ardından gelmesi dikkati çekti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.