Çin Devlet Başkanı Şi: Rusya’ya yaptırımlar herkes için zararlı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 17:04

Çin Devlet Başkanı Şi: Rusya’ya yaptırımlar herkes için zararlı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile yaptığı bir video zirvesinde Rusya’ya uygulanan yaptırımları tüm taraflar için zararlı olarak niteledi.

Çin Devlet Başkanı Şi: Rusya’ya yaptırımlar herkes için zararlı
Son Güncelleme :

09 Mart 2022 - 9:14

1380 Okuma

Çin Devlet Başkanı “Zaten pandeminin yükü altında olan bir dünya ekonomisi açısından, yaptırımlar tüm taraflar için zararlıdır” diye konuştu.

Şi, çatışmalarla ilgili kaygı ve derin acı duyulduğunu dile getirdi ve tarafları barış görüşmelerini sürdürmeye çağırdı.

Şi, “Krizin olumsuz etkilerini azaltmak için birlikte çabalamak istiyoruz” dedi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Avrupa’nın stratejik özerkliğini koruyacak ortak, kapsamlı, iş birliğine dayalı ve sürdürülebilir bir Avrupa güvenlik çerçevesini oluşturulmasına yönelik çabaları desteklediklerini bildirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.