Harita şoke etti: Putin’in nihai planı Ukrayna üzerinden Moldova’ya mı girmek? | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 16:27

Harita şoke etti: Putin’in nihai planı Ukrayna üzerinden Moldova’ya mı girmek?

Harita şoke etti: Putin’in nihai planı Ukrayna üzerinden Moldova’ya mı girmek?

Harita şoke etti: Putin’in nihai planı Ukrayna üzerinden Moldova’ya mı girmek?
Son Güncelleme :

02 Mart 2022 - 10:13

3310 Okuma

Güvenlik Konseyi’ni toplayan Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya’nın saldırıları hakkında ekibiyle görüştü.

Lukaşenko’nun görüşmede bir harita üzerinden yaptığı konuşma dünya basınında olay yarattı.

Zira harita incelendiğinde, Ukrayna’nın 4 parçaya bölündüğü görülüyor.

Lukaşenko’nun önünde brifing verdiği harita, Rusya’nın Ukrayna içindeki saldırılarını hangi yönde yürüttüğünü de gösteriyor.

Bu noktada dikkat çeken başka bir durum daha var. Haritaya göre Rusya; Odessa’yı işgal etmiş görünüyor. Buradaki Rus birliklerinin ise, Moldova sınırları içindeki (tıpkı Ukrayna’daki Donbass bölgesi gibi) Transdinyester bölgesine doğru harekete geçeceğini gösteriyor.

Konuyu haberleştiren uluslararası basın, bu haritayla bir gözdağı verildiğini ve bu haritanın Putin’in gizli planı olabileceğini ifade etti.

Transdinyester, Moldova içinde özerkliğini ilan etmiş sözde bir cumhuriyet. Yerleşik halkın neredeyse tamamında da Rusya pasaportu var.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.