NATO’dan Rusya açıklaması: Tarihimizde ilk kez Mukabele Kuvveti’ni aktif ediyoruz | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

3 Mayıs 2024 - 08:47

NATO’dan Rusya açıklaması: Tarihimizde ilk kez Mukabele Kuvveti’ni aktif ediyoruz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Putin barışı yok etti. Belarus işgale yardım ediyor. Ukrayna’nın yanındayız. NATO bir savunma ittifakıdır. Rusya ile savaş niyetimiz yok” dedi.

NATO’dan Rusya açıklaması: Tarihimizde ilk kez Mukabele Kuvveti’ni aktif ediyoruz
Son Güncelleme :

01 Mart 2022 - 15:07

2110 Okuma

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Polonya’daki NATO üssünde Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda ilşe birlikte basın toplantısı düzenledi.

“Putin barışı yok ettti. Belarus işgale yardım ediyor. Ukrayna’nın yanındayız” diyen Stoltenberg, “NATO bir savunma ittifakıdır ve topaklarımızı sonuna kadar müdafaa edeceğiz. Rusya ile savaş niyetimiz yok” ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, Ukrayna’da çatışmanın tarafı olmayacaklarını, asker göndermeyeceklerini ve Ukrayna hava sahasında uçaklarını uçurmayacaklarını söyledi.

Stoltenberg, “Bugün, tarihimizde ilk kez NATO Mukabele Kuvveti’ni aktif hale getiriyoruz” dedi.

Duda ise, “Ukrayna’ya herhangi bir savaş uçağı veya uçak göndermeyeceğiz, çünkü bu askeri müdahalenin önünü açar” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.