Beyaz Saray açıkladı: ABD Ukrayna’da ‘uçuşa yasak bölge’ mi ilan edecek? | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

2 Mayıs 2024 - 06:22

Beyaz Saray açıkladı: ABD Ukrayna’da ‘uçuşa yasak bölge’ mi ilan edecek?

Beyaz Saray Sözcüsü Jean Psaki, ABD’nin Ukrayna’da “uçuşa yasak bölge” oluşturmayı planlamadığını, zira böyle bir kararın Rusya ile doğrudan savaşa girmek anlamına geldiğini söyledi.

Beyaz Saray açıkladı: ABD Ukrayna’da ‘uçuşa yasak bölge’ mi ilan edecek?
Son Güncelleme :

01 Mart 2022 - 9:31

2580 Okuma

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Beyaz Saray’daki günlük basın toplantısında konuştu.

Psaki, ABD’nin Ukrayna’da “uçuşa yasak bölge” kurmasının Rusya ile doğrudan çatışmaya girmek anlamına geleceğini ve böyle bir şeyi de planlamadıklarını açıkladı.

Şu anda Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili her seçeneğin masada olduğunun altını çizen Psaki, şöyle konuştu:

“Ancak Başkan Joe Biden, Rusya ile savaşmaları için Ukrayna’ya asker göndermeyeceğini sürekli söylüyor. Uçuşa yasak bir bölge oluşturmak bunun korunmasını gerektirir, bu durumda da Amerikan askerinin bölgede görevlendirilmesi gerekir. Bu, Rusya ile doğrudan bir çatışma, belki de savaş olur. Biz bu savaşın bir parçası olmayı planlamıyoruz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.