ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Thomas-Greenfield: Ruslar BM’den izole edilebilir | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 20:44

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Thomas-Greenfield: Ruslar BM’den izole edilebilir

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Özel Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, Ukrayna’ya yönelik saldırısından dolayı Rusya’yı BM’den izole edebileceklerini ve Rusya’ya baskı uygulamak için ellerindeki tüm araçları kullandıklarını açıkladı.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Thomas-Greenfield: Ruslar BM’den izole edilebilir
Son Güncelleme :

27 Şubat 2022 - 21:17

2880 Okuma

Thomas-Greenfield, NBC televizyonunda yayımlanan “Meet the Press” programında Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarına ilişkin, “Rusları BM’den izole edebiliriz. BM’nin özel kuruluşlarından izole edebiliriz, onlar da bu izolasyonu hisseder.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’ya baskı uygulamak için ellerinde birçok aracın bulunduğunu ve bunların hepsini kullandıklarını belirten Thomas-Greenfield, “BM Güvenlik konseyi bugün yeni bir toplantı yapacak. Bu toplantıda BM Genel Kurulunun acil toplanması kararı alacağız. Genel kurul toplantısının pazartesi günü yapılması bekleniyor.” diye konuştu.

Thomas-Greenfield, çarşamba gününe kadar Rusya’nın veto edemeyeceği bir BM Genel Kurulunun onaylanmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.