Son dakika: Putin’in Donetsk ve Luhansk kararına ilk destek | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 02:12

Son dakika: Putin’in Donetsk ve Luhansk kararına ilk destek

Son dakika: Putin önderliğinde Rusya’nın Ukrayna’yı işgal planına dünyadan ilk destek Suriye’deki Esad rejiminden geldi.

Son dakika: Putin’in Donetsk ve Luhansk kararına ilk destek
Son Güncelleme :

22 Şubat 2022 - 9:40

2670 Okuma

Son dakika: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin doğusundaki Donetsk ve Luhansk’ı bağımsız devlet olarak tanıma kararı aldı.

Kararını televizyonların canlı yayınında imzalayan Putin, bir adım daha ileri giderek bölgeye Rus askerlerinin girmesi talimatını verdi.

Putin’in kararın dünya liderleri art arda tepkilerini dile getirirken, Rus lidere tek destek Suriye’den geldi.

Altın, savaş kaygısıyla fena yükseldi!

Putin’e sadıklığı ile bilinen Beşar Esad, Donetsk ve Lugansk’ın bağımsızlığını tanıyacağını belirtti.

Rusya Parlamentosu Milletvekili Dmitry Sablin, Sputnik Arapça’ya verdiği demeçte, “Esad, Şam’ın Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerini tanımaya hazır olacağını söyledi” açıklamasını yaptı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.