Dünyanın en yaşlı öğrencisi 99 yaşında! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 11:35

Dünyanın en yaşlı öğrencisi 99 yaşında!

Kenya’da yaşayan Priscilla Sitienei isimli 99 yaşındaki adam, okulda eğitim alan dünyanın en yaşlı öğrencisi oldu. Kendisine yeni bir kariyer oluşturmak istediğini söyleyen Sitienei, torunlarına örnek olmak istediğini ifade etti.

Dünyanın en yaşlı öğrencisi 99 yaşında!
Son Güncelleme :

10 Şubat 2022 - 12:31

3210 Okuma

Kenya’nın kırsalındaki Rift Vadisi’nde yaşayan ve 99 yaşına giren Priscilla Sitienei, kendisinden onlarca yıl küçük gençlerle birlikte derslere giriyor.

Gri elbise ve yeşil okul üniforması giymiş Sitienei, kendisine yeni bir kariyer düzenlemek ve torunlarına örnek olmak istediğini söyledi.

DOKTOR OLMAK İSTİYOR

“Doktor olmak istiyorum çünkü eskiden ebeydim” diyen yaşlı adamın çocukları da kararını destekliyor.

Güney Afrika’da yaşlıların okula gitmesine izin verilmesiyle okula dönen Sitienei’nin dünyanın en yaşlı öğrencisi olduğu belirtiliyor.

“BU BENİM KEYFİM”

Sitienei’nin hayatı Gogo isimli filme sinemaya taşınırken, Sitienei geçen yıl Paris’e gitti. Önümüzdeki aylarda da filmin lansmanı için New York’a gidecek.İlkokul altıncı sınıfta olan Sitienei, okuldaki fiziksel aktivitelere de katıldığını söyledi, “Beni zinde tutuyor. Her ne kadar etraftaki çocuklar gibi zıplayamasam da vücudumu hareket ettiriyorum. Bu benim keyfim” dedi.

Ayrıca öğretmenleri de, derslerde onun geniş deneyiminden faydalandığını söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.