Tazminat istiyor: Uyuşturucu operasyonunda yanlışla tutuklandı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

3 Mayıs 2024 - 23:41

Tazminat istiyor: Uyuşturucu operasyonunda yanlışla tutuklandı

İtalya’daki bir uyuşturucu kaçakçılığı operasyonunda yanlışlıkla tutuklanıp 2 ay hapis yatan, 6 ay ülkeden çıkışı yasaklanan ve kafelerde çalışmak zorunda kalan Macaristan güzellik kraliçesi Greta Gila, İtalya’dan tazminat talep etti.

Tazminat istiyor: Uyuşturucu operasyonunda yanlışla tutuklandı
Son Güncelleme :

09 Şubat 2022 - 17:25

1920 Okuma

24 yaşındaki Macaristan güzellik kraliçesi Greta Gila, yanlışlıkla uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanıp iki aydan uzun süre hapis yattığı için İtalya’ya 100 bin euroluk tazminat davası açtı.

Gila, 2019’da İtalya’da bir otelde gözaltına alınmıştı. Ülkesi Macaristan’da Turizm Güzeli seçilen ve Çin’de düzenlenen Kainat Güzellik Yarışması’nda yarışan Gila, bir çekim için Tokyo’ya gidecekti.

Ancak genç kadın, çekimin uyuşturucu kaçakçıları tarafından yasadışı faaliyetler için kullanıldığının farkında değildi.

Projede kostüm sorumlusu kılığındaki bir kadın uyuşturucu kaçakçısı bagajında 11 kilo kokainle yakalanırken, Gila da otel odasına düzenlenen baskında gözaltına alındı.

74 gün İtalya’da hapis yatan ve 6 ay süreyle ülkeden çıkışı yasaklanan Gila, bu sürede bir pub’da ve giysi mağazasında çalıştı.

Savcılık daha sonra genç kadına yönelik suçlamaları geri çekti.

Aylarca haksız yere suçlandığını, bunalıma girdiğini ve modellik kariyerinden vazgeçtiğini belirten genç kadın İtalya devletinden tazminat talep etti.

Macaristan’da ressamlık öğrenen Gila’nın talebiyle ilgili dava Roma’da 22 Şubat’ta görülecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.