Günlerdir söndürülemiyor! Çok sayıda ev küle döndü | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 09:45

Günlerdir söndürülemiyor! Çok sayıda ev küle döndü

ABD’nin California eyaletinin doğu sınırında kuzey-güney hattı boyunca farklı noktalarda devam eden ve günlerdir söndürülmeye çalışılan yangınlarda çok sayıda ev zarar gördü.

Günlerdir söndürülemiyor! Çok sayıda ev küle döndü
Son Güncelleme :

25 Temmuz 2021 - 19:27

2490 Okuma

ABD’de aşırı sıcaklar nedeniyle başlayan orman yangınlarıyla mücadele sürüyor.

California’nın Nevada sınırına yakın bir alanda meydana gelen Dixie yangını 11 gündür, Tamarack yangını 21 gündür söndürülmeye çalışılırken, yangınlarda 20’den fazla ev kül oldu.

14 Temmuz’da başlayan Dixie yangınında Indian Falls köyündeki 10’dan fazla ev ve diğer yapılar alevlere teslim oldu.

İtfaiye teşkilatından yapılan açıklamada, yangının Plumas ve Butte ilçelerinde 181 bin dönümden (73 bin 200 hektar) fazla alanı küle çevirdiği, sınırlı erişime sahip uzak bir bölgede devam eden ve doğuya doğru ilerleyen alevler karşısında çalışmaların güçlükle sürdürüldüğü belirtildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.