ABD Afganistan’daki en önemli üssünden çekildi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

3 Mayıs 2024 - 21:05

ABD Afganistan’daki en önemli üssünden çekildi

Uluslararası askeri güçler Afganistan’dan çekilme süreci devam ederken, başkent Kabil’e 50 kilometre mesafede yer alan Bagram Hava Üssü boşaltıldı.

ABD Afganistan’daki en önemli üssünden çekildi
Son Güncelleme :

02 Temmuz 2021 - 13:02

1400 Okuma

Reuters haber ajansının ABD Savunma Bakanlığı yetkilisine dayandırdığı habere göre, tüm yabancı askeri kuvvetler Afganistan’daki Bagram Hava Üssü’nden ayrıldı.

11 Eylül saldırılarının ardından Afganistan’da başlayan misyonda sona geliniyor.

ABD’NİN AFGANİSTAN’DAN ÇEKİLME SÜRECİ

Almanya ve İtalya, Afganistan’da NATO bünyesinde bulunan askerlerinin çekilme sürecinin tamamlandığını duyurmuştu.

ABD’de Afganistan’dan çekilme sürecinin yüzde 50’den fazlasının tamamlandığını açıklamıştı.

BAGRAM HAVA ÜSSÜ’NÜN ÖNEMİ

Bagram Hava Üssü, Afganistan’da NATO ve ABD öncülüğünde yürütülen askeri operasyonlar için önemli bir harekat noktasıydı. Burası özellikle NATO bünyesindeki askerin yanı sıra, kendi personellerini de buraya yerleştiren ABD’nin kalbi konumundaydı. İstihbari faaliyetler ile birlikte bölgedeki terörle mücadelenin merkezi olan Bagram Hava Üssü, Taliban’ın da pek çok kez saldırı düzenleyip hedef aldığı bir yerdi.

Görev süreleri boyunca ABD başkanları George W. Bush, Barack Obama ve Donald Trump tarafından ziyaret edilen Bagram Hava Üssü, ABD’nin ülkedeki varlığı açısından sembolik bir öneme sahipti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.