Azerbaycan’dan Macron’a tarihi ayar! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

5 Mayıs 2024 - 15:07

Azerbaycan’dan Macron’a tarihi ayar!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, ”Azerbaycan ordusu, Ermenistan topraklarını terk etmeli” sözlerine Azerbaycan’dan tarihi cevap geldi.

Azerbaycan’dan Macron’a tarihi ayar!
Son Güncelleme :

02 Haziran 2021 - 5:43

1.5790 Okuma

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Paris’te bir araya gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Azerbaycan ordusu, Ermenistan’ın topraklarını terk etmeli ve esirleri serbest bırakmalıdır” dedi. Konuya ilişkin Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Ermeni asıllı askeri esirimiz bulunmuyor fakat ilk Karabağ Savaşı’nda Ermenilerin esir aldığı 4 bin Azerbaycanlıdan henüz haber yoktur” denildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’la bir araya geldi.

Macron, “Azerbaycan ordusunun, Ermenistan’ın egemen topraklarını terk etmesi gerekiyor.” ifadesini kullandı ve Azerbaycan’ın elinde esirler olduğunu ifade ederek “serbest bırakılması” çağrısı yaptı.

“AZERBAYCAN’DA ERMENİ ASILLI ASKERİ ESİR YOK”

Yapılan açıklamada, Azerbaycan’da Ermeni asıllı askeri bir esirin olmadığı vurgulanarak, “Ateşkesten sonra sabotaj yapmak isterken yakalananlar ise esir sayılmıyor.” denildi.

“4 BİN AZERBAYCANLIDAN HENÜZ HABER YOK”

Açıklamanın devamında ise, “Ayrıca hatırlatalım, ilk Karabağ Savaşı’nda Ermenilerin esir aldığı 4 bin Azerbaycanlıdan henüz haber yoktur.” ifadeleri yer aldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.