Suriye’de Esad ve seçimler protesto edildi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

8 Mayıs 2024 - 22:24

Suriye’de Esad ve seçimler protesto edildi

Suriye’nin Halep kenti kırsalındaki Azez’de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve ülkede düzenlenen seçimlere karşı yüzlerce kişi protesto düzenledi.

Suriye’de Esad ve seçimler protesto edildi
Son Güncelleme :

26 Mayıs 2021 - 21:35

1830 Okuma

Suriye’de iç savaş ve siyasi problemler 2011 yılından bu yana devam ederken, ülkenin yeni devlet başkanını seçmek için başkent Şam dahil olmak üzere Devlet Başkanı Beşar Esad rejiminin kontrolündeki bölgelerde halk sandık başına gitmişti. Oy verme işlemi için Esad rejimin kontrolündeki bölgelerde seçim sandıkları kurulurken, diğer bölgelerde seçim boykot edildi. Halep kenti kırsalındaki Azez’de Esad ve ülkede düzenlenen seçimlere karşı yüzlerce kişi protesto düzenledi. Göstericiler, seçimleri boykot ederek, Esad’ın görevi bırakmasını talep etti. Göstericiler, seçimlerin yasa dışı olduğunu ifade ederken, Esad’ın hiçbir meşruiyetinin olmadığını belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.