İngiltere’de Covid-19’un yeni türü: ‘Üçlü mutasyon’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

30 Nisan 2024 - 14:26

İngiltere’de Covid-19’un yeni türü: ‘Üçlü mutasyon’

İngiltere’de bilim adamları, ülkenin Yorkshire bölgesinde 49 kişide görüldüğü belirtilen korona virüsün yeni türü

İngiltere’de Covid-19’un yeni türü: ‘Üçlü mutasyon’
Son Güncelleme :

25 Mayıs 2021 - 23:05

2250 Okuma

İngiltere’de bilim adamları, Yorkshire bölgesinde 49 kişiyi enfekte ettiği belirtilen yeni bir Covid-19 türü “üçlü mutasyonu” araştırdıklarını bildirdi. İngiltere Halk Sağlığı (PHE) tarafından yapılan açıklamada, “AV.1” olarak adlandırılan yeni türün yakından izlediği belirtildi. Sağlık yetkilileri, şu anda AV.1 türünün şiddetli bir hastalığa neden olma veya Covid-19 aşılarını daha az etkili hale getirme gibi kanıtlamış bir riski olmadığını aktardı.Halk Sağlığı, yeni üçlü mutasyonun şu anda “araştırılan bir tür” olarak nitelendirildiğini ancak araştırmalarda türün yüksek bir risk oluşturduğu tespit edilirse, “endişe verici tür” olarak tanımlanacağını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.