Macron’dan Türkiye’ye üstü kapalı eleştiri | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

7 Mayıs 2024 - 03:11

Macron’dan Türkiye’ye üstü kapalı eleştiri

Paris’te Stoltenberg’i ağırlayan Macron, isim vermeden Türkiye’nin yürüttüğü politikaları eleştirdi.

Macron’dan Türkiye’ye üstü kapalı eleştiri
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2021 - 23:55

8050 Okuma

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 14 Haziran’da Brüksel’de yapılacak zirve hazırlıkları çerçevesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i Paris’te ağırladı.

NATO içinde daha fazla uyum çağrısı yapan Macron, isim vermeden Türkiye’yi eleştirdi.

Her müttefikin uluslararası hukuka ve net davranış kurallarına saygı göstermeye angaje olması gerektiğini belirten Macron, “Bu, son yıllarda Suriye’de, Doğu Akdeniz’de, Libya’da, Kafkasya’da ya da NATO içinde kritik öneme sahip olan silah sistemlerinin birlikte işlerliğinde olduğu gibi, diğer müttefiklerin güvenlik çıkarlarına aykırı ulusal çıkarlar peşinde olmamayı gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

NATO açısından ilke ve değerlerin öneminin altını çizen Macron, mevcut stratejik konseptin güncellenmesi gerektiğini belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.