İsrail güçleri ile tansiyonun yükseldiği El Halil’de hayat normale dönüyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

2 Mayıs 2024 - 07:20

İsrail güçleri ile tansiyonun yükseldiği El Halil’de hayat normale dönüyor

Gazze Şeridi’nde İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkesin ardından Batı Şeria’da bulunan El Halil kentindeki çatışmaların da sona ermesiyle cadde ve sokaklar normale döndü.

İsrail güçleri ile tansiyonun yükseldiği El Halil’de hayat normale dönüyor
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2021 - 19:17

2300 Okuma

Gazze Şeridi’nde İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkesin ardından Batı Şeria bölgesinde de tansiyon düştü. Gazze Şeridi’ne bomba yağarken, Batı Şeria’da İsrail güçlerinin müdahalesiyle sokakların savaş alanına döndüğü El Halil’de hayat normale dönüyor. Ateşkesin yürürlüğe girmesiyle birlikte kentte sakinlik hakim olurken, pazar yerlerinin ve dükkanların hareketlendiği görüldü.Sokaklarda su satan Filistinli Fawzi Nassar, Gazze Şeridi’nde işgalci İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için Fatiha okunmasını isteyerek, “Gazze Şeridi’ndeki saldırı, evleri ve çocukları vuran bir insanlık suçudur. Ancak gösterilen direniş, İsrail işgalinin saldırılarını durdurmayı başardı” diye konuştu.Suhail Nasser al-Din ise Filistin’in gösterdiği direnişin cesurca olduğunu belirterek ateşkesten dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Al-Din, herkesi 15 yıl boyunca kuşatılmış halde bulunan Gazze Şeridi’nin yanında durmaya çağırdı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.