MÜSLÜMAN İSME ÖLÜM TEHDİDİ! MACRON’DAN YARDIM İSTEDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 16:45

MÜSLÜMAN İSME ÖLÜM TEHDİDİ! MACRON’DAN YARDIM İSTEDİ

Fransa’da yaşayan Müslüman gazeteci Nadiya Lazzouni, ölümle tehdit edildiğini açıkladı ve Macron’dan koruma talep etti.

MÜSLÜMAN İSME ÖLÜM TEHDİDİ! MACRON’DAN YARDIM İSTEDİ
Son Güncelleme :

12 Nisan 2021 - 14:47

7760 Okuma

Fransa’da “İslamofobiyle ve başörtüsü yasağıyla” mücadelesiyle tanınan Müslüman gazeteci Nadiya Lazzouni, kendisine gönderilen tehdit mektubunu sosyal medya hesabından paylaştı.

El yazısıyla kaleme alınan isimsiz mektupta, Lazzouni’ye yönelik “İslamcı k….k” ifadelerinin kullanıldığı ve “ensesine kurşun sıkmaktan” bahsedildiği görüldü.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada, tehdit mektubunun adresine bırakıldığını söyleyen gazeteci, paylaşımında Vatandaş İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u etiketleyerek, “Bu ölüm tehditlerine karşı bir şey yapacak mısınız?” ifadelerini kullandı.

À travers mon travail et mes prises de parole publiques, j’ai tjrs essayé de diffuser un message d’espoir et d’ignorer ce climat délétère. Est-ce que je peux encore marcher avec des oeillères? Allez-vs agir face à ces menaces de mort @GDarmanin @MarleneSchiappa @EmmanuelMacron ? pic.twitter.com/BZdbDTf7lh

— Nadiya Lazzouni (@nadiyalazzouni) April 8, 2021

​Konuyla ilgili BFM TV kanalına konuşan gazeteci, konuyla ilgili olarak Macron yönetimiyle iletişim halinde olduğunu ve koruma talep ettiğini söyledi. Bir başkanlık güvenlik danışmanı tarafından yapılan açıklamada ise, yetkililerin durumu “çok ciddiye aldığı” ve “tehditlerin derecesini değerlendirmek için bir soruşturma başlatıldığını” söyledi.

Vatandaş İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa da, hiçbir siyasi tartışmanın “cinsiyetçi ve ırkçı” tehditleri haklı çıkaramayacağını söyledi ve Lazzouni’ye yetkililere şikayette bulunmasını tavsiye etti. Aynı zamanda feminist olduğu bilinen Schiappa, internet üzerinden yaşadığı gerekçe göstererek geçen ay Twitter hesabını geçici olarak gizli hale getirmişti.

Öte yandan, olayın ortaya çıkması üzerine de çok sayıda Fransız gazeteci Lazzouni’ye destek verdiklerini söyledi.

Fransa’da geçen yıl gerçekleşen İslamcı saldırıların ardından, hükümet tarafından aşırıcılıktan şüphelenilen kişi ve gruplara yönelik operasyonlara izin veren bir yasa tasarısı ilan etmişti. Tasarı ve Macron’un Müslümanlar hakkındaki söylemleri ise hem yurt içinde hem de yurt dışında tartışma yaratmıştı.

Öte yandan, Fransa’daki Müslümanlara yönelik tartışmalar, milletvekillerinin çocukların halka açık yerlerde başörtüsü takmasını yasaklayacak bir değişiklik eklemesinin ardından yeniden alevlenmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.