ALMANYA’DAN SON DAKİKA TÜRKİYE KARARI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

7 Mayıs 2024 - 09:45

ALMANYA’DAN SON DAKİKA TÜRKİYE KARARI

Almanya, günlük vaka sayısının 55 bini aştığı Türkiye’yi yüksek riskli bölge listesine dahil etti. Yeni sınıflandırma 11 Nisan’dan itibaren geçerli olacak.

ALMANYA’DAN SON DAKİKA TÜRKİYE KARARI
Son Güncelleme :

09 Nisan 2021 - 20:08

2110 Okuma

Türkiye’nin daha önce “risk bölgesi” olan statüsü böylece “yüksek insidans bölgesi” olarak değiştirildi. Almanya Dışişleri Bakanlığı, son yedi günlük vaka sayısının 100 bin kişide 200’den fazla hale gelmesi nedeniyle bu değişikliğin gerçekleştiğini açıkladı.

Almanya Sağlık Bakanı Spahn: Mevcut sayılar gerçeği yansıtmıyor

Robert Koch Enstitüsü’nün (RKI) sayfasında yer alan bilgilere göre Türkiye’nin yanı sıra bugün Hırvatistan, Ermenistan ve Ukrayna da enfeksiyon riskinin çok yüksek olduğu bölgeler listesine alındı. Yeni sınıflandırma 11 Nisan Pazar gününden itibaren geçerli olacak. 40’tan fazla ülkenin bulunduğu listede Almanya’nın komşusu olan Hollanda,  Polonya ve Çekya gibi Avrupa ülkeleri de bulunuyor.

Yeni kararlar alınacak mı? Bakan Koca'dan son dakika açıklamaları

TEST YAPTIRMAK ZORUNLU

Türkiye’ye seyahat edecek olanların seyahate en fazla 72 saat kala Türkiye Sağlık Bakanlığının hazırladığı elektronik formu doldurmakla yükümlü olduğu belirtildi. Seyahat edenlere HES kodu verileceği ve bu kodun ülke içindeki kontrollerde gösterilmek zorunda olduğu anlatıldı.

Ayrıca 6 yaşından büyük herkesin Türkiye’ye girişlerde seyahata en fazla 72 saat kala PCR testi yaptırarak sonucun negatif olduğunu göstermek zorunda olduğu belirtildi. Bu uygulamanın uçuş ekipleri, kamyon ya da tır sürücüleri, denizciler ya da transit yolcular için geçerli olmadığı, test sonucunun check-in sırasında ibraz edilmek zorunda olduğu kaydedildi.

TÜRKİYE’DEKİ KARANTİNA UYGULAMALARI

Son 10 gün içinde Büyük Britanya ya Danimarka’da bulunmuş olanların Türkiye’de 10 günlük karantina uygulamasına tabi oldukları, bu sürenin negatif test sonucu gösterilmesi ile yedi güne düşürülebileceği belirtildi. Son 10 gün içinde Brezilya ya da Güney Afrika’da bulunmuş olanlara ise karantina yükümlülüğünün 14 gün olduğu ve bu sürenin devlet tarafından belirlenen bir yerde geçirilmesi gerektiği ifade edildi.

DÖNÜŞLERDE PCR TESTİ KARANTİNADAN MUAF KILMIYOR

Türkiye’den Almanya’ya dönüşlerde de seyahate 48 saat kala PCR testi yaptırılması ve negatif sonuç alınması şartının devam ettiği belirtildi. Türkiye’de PCR testi yaptırmış olmanın gelen kişileri Almanya’daki karantina yükümlülüğünden muaf kılmadığı, gelinen kente göre eyaletlerin karantina yönetmeliklerinin geçerliliğini sürdürdüğü kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Türkiye’de yürürlükte olan sokağa çıkma yasaklarına ve kapalı alanlarda maske takma mecburiyetine dikkat çekildi.

Robert Koch Enstitüsü, Türkiye’yi 15 Haziran 2020’de “riskli bölge” ilan etmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.