TÜRKİYE TEPKİLİ: YUNANİSTAN MISIR’LA ANLAŞTI, LİBYA’YA ÇIKARMA YAPACAK | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

3 Mayıs 2024 - 09:23

TÜRKİYE TEPKİLİ: YUNANİSTAN MISIR’LA ANLAŞTI, LİBYA’YA ÇIKARMA YAPACAK

Yunanistan, Türkiye’nin tepkisine rağmen İsrail ve GKRY ile yaptığı anlaşmayı Mısır’da da yapacak. Miçotakis, Hafter’e desteği kesip Dibeybe ile görüşecek.

TÜRKİYE TEPKİLİ: YUNANİSTAN MISIR’LA ANLAŞTI, LİBYA’YA ÇIKARMA YAPACAK
Son Güncelleme :

01 Nisan 2021 - 9:29

1850 Okuma

Yunanistan, Mısır ile denizaltı elektrik hattı inşası için harekete geçti. İki ülke enerji bakanları dün gerçekleştirdikleri telekonferans görüşmesinde, elektrik hattı inşası için niyet anlaşması yapmakta uzlaştı.

AB’nin de onayını alan Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile denizaltı elektrik hattı inşası için 8 Mart’ta Lefkoşa’da iyi niyet anlaşması imzalamıştı.

Türkiye, proje güzergahının kıta sahanlığından geçmesi nedeniyle Yunanistan, İsrail ve AB’ye nota vermişti.

MİÇOTAKİS LİBYA’YA GİDİYOR

Öte yandan Atina, Doğu Akdeniz’deki hayallerinin suya düşmesinde önemli rol oynayan Libya ile ilişkilerini düzeltme çabasına girdi.

Bir dönem darbeci Halife Hafter’e açık destek veren Yunanistan, şimdi de geçici yönetime yaklaşıyor.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, haftaya Libya’yı ziyaret ederek ülkenin yeni başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile görüşecek.

Ziyaret sırasında, yaklaşık 10 yıldır kapalı olan Yunan büyükelçiliğinin tekrar açılması da planlanıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.