OBAMA’NIN MÜSLÜMAN BÜYÜKANNESİ DEFNEDİLDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

3 Mayıs 2024 - 03:00

OBAMA’NIN MÜSLÜMAN BÜYÜKANNESİ DEFNEDİLDİ

ABD eski Başkanı Barack Obama’nın Müslüman büyükannesi 99 yaşında hayatını kaybetti. Sarah Obama İslami usullere göre defnedildi.

OBAMA’NIN MÜSLÜMAN BÜYÜKANNESİ DEFNEDİLDİ
Son Güncelleme :

31 Mart 2021 - 20:20

1750 Okuma

Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın büyükannesi Sarah Obama’nın Kenya’da yaşamını yitirdiği bildirildi.

HAYATINI KAYBETTİ

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Obama’nın büyükannesi Sarah Obama, diyabet tedavisi gördüğü Jaramogi Oginga Odinga Hastanesi’nde 99 yaşında hayatını kaybetti.

İSLAMİ USULLERE GÖRE DEFNEDİLDİ

Müslüman olan Sarah Obama için bugün Kogelo’da cenaze merasimi düzenlendi.

 

Barack Obama’nın büyükbabası Hüseyin Onyango’nun üçüncü eşi olan Sarah Obama, Kogelo’da İslami usulleri göre düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Kenya’nın Dışişleri Kabine Sekreteri Raychelle Omamo da cenaze törenine katıldı. Omamo, törende yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bu vizyon sahibi kadının yasını tutuyor ve saygı duyuyoruz. Hayatını ve başarısını kutlayalım. Bizi bırakmasına rağmen ilham verici hayatı, ailesi ve onu tanıyanlar için büyük bir miras olarak kalacak.”

Obama’nın “Mama Sarah” olarak anılan babaannesi, 1922’de Victoria Gölü yakınındaki bir köyde dünyaya gelmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.