YUNAN POLİSİ SIĞINMACILARI KALDIKLARI OTELDEN ZORLA TAHLİYE ETTİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 20:48

YUNAN POLİSİ SIĞINMACILARI KALDIKLARI OTELDEN ZORLA TAHLİYE ETTİ

Yunanistan’ın Sparti kentindeki bir otelde konuklayan sığınmacılar, Göçmenlik ve İltica Bakanlığı’nın otele ödeme yapmaması sonucu polis zoruyla tahliye edildi.

YUNAN POLİSİ SIĞINMACILARI KALDIKLARI OTELDEN ZORLA TAHLİYE ETTİ
Son Güncelleme :

07 Mart 2021 - 11:50

1890 Okuma

Olay Yunanistan’ın Mora yarımadasındaki Sparti kentinde meydana geldi.

Sığınmacıların otelde konaklaması için Yunanistan Göçmenlik ve İltica Bakanlığı ile yapılan sözleşme uzatılmadı. Bunun üzerine otel yönetimi, ödeme süresinin sona ermesinin ardından sığınmacıların kaldıkları otelden ayrılmalarını istedi.

SIĞINMACILARI ZORLA TAHLİYE ETTİLER

Sığınmacılar otelden ayrılmayı kabul etmedi. Devreye otel yönetiminin girmesiyle önce odaların su ve elektriği kesildi. Ardından da sığınmacılar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Savcılık emri ile olay yerine sevk edilen polisler sığınmacıları konakladıkları otelden dışarı atmak isteyince arbede çıktı. Sığınmacılar otelden ayrılmamakta direndi.  Bazı mülteciler ise sinir krizi geçirdi.

Olay yerine giden bir belediye meclis üyesi ise hükümetin sığınmacılar konunda duyarsızlığına tepki gösterdi.

Bir süre devam eden arbedenin ardından sığınmacılar otelden tahliye edilerek bir spor salonuna yerleştirildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.