İSRAİL ESİR TAKASI KARŞILIĞINDA ESED REJİMİNE KOVİD-19 AŞISI ALDI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 23:19

İSRAİL ESİR TAKASI KARŞILIĞINDA ESED REJİMİNE KOVİD-19 AŞISI ALDI

İsrail yönetiminin tutuklanan vatandaşının serbest bırakılması için Suriye’ye Kovid-19 aşısı temin ettiği iddia edildi.

İSRAİL ESİR TAKASI KARŞILIĞINDA ESED REJİMİNE KOVİD-19 AŞISI ALDI
Son Güncelleme :

20 Şubat 2021 - 16:04

2030 Okuma

İsrail yönetiminin Suriye’nin güneyindeki Kuneytra iline “yanlışlıkla” girdikten sonra tutuklanan vatandaşının serbest bırakılması karşılığında Suriye’ye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı temin ettiği iddia edildi.

Yerel basında çıkan haberlerde, İsrail’in esir takası için Rusya’dan Suriye yönetimine 1,2 milyon dolarlık Sputnik V aşısı satın aldığı belirtildi.

Anlaşma kapsamında İsrail’in Rusya’dan satın aldığı Sputnik V aşılarının doğrudan Şam’a gönderileceği ifade edildi.

Başbakan Binyamin Netanyahu ile koalisyon ortağı Savunma Bakanı Benny Gantz’ın 23 Mart’ta yapılacak erken seçim öncesi seçmenin tepkisinden dolayı bu bilgiyi kamuoyundan gizlediği kaydedildi.

Habere ilişkin İsrail makamlarından henüz açıklama yapılmadı.

İsrail ile Suriye, bu hafta Rusya’nın ara buluculuğunda esir takası yapmıştı.

Esir takası kapsamında İsrail 2 Suriyeli çobanı, Suriye de “yanlışlıkla” Suriye’ye girdikten sonra tutuklanan İsrailli bir kadını serbest bırakmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.