İsrail’in Gazze saldırısı sürüyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 13:49

İsrail’in Gazze saldırısı sürüyor

İsrail’in Gazze saldırısı sürüyor
Son Güncelleme :

11 Mayıs 2023 - 8:33

2060 Okuma

İsrail Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. Gece düzenlenen saldırılarda da İslami Cihad’ın askeri kanadından üst düzey bir isim daha öldürüldü.

Ancak Gazze Şeridi’ne düzenlenen bombardımanlarda aralarında kadın ve çocukların olduğu siviller de hayatını kaybetti. Çok sayıda yerleşim yeri yerle bir oldu.

İsrail ordusu, içerisinde roket fırlatma bölümlerinin de olduğu 130’dan fazla hedefi vurduğunu duyurdu.

Gazze tarafından da İsrail’e 450’den fazla roketle karşılık verildi. Bunların büyük bir bölümü Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildi.

Roketlerin bazıları Gazze sınırına yakın bölgelere düşerken, kentin 60 kilometre kuzeyindeki Tel Aviv’de de uyarı sirenleri duyuldu.

MISIR’IN ARABULUCULUK ÇABASI

İslami Cihad Sözcüsü, Mısır’ın ateşkes için arabulucuk gösterdiğini kaydetti. İsrail Dışişleri Sözcüsü ise Kahire yönetiminin teklifini değerlendirdiklerini belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Lloyd Austin de İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant’la telefonda görüştü. Austin İsrail’e olan desteğini yineledi. Bölgedeki gerilimi azaltma çağrısı yaptı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.