Yurt dışında 1 milyon 666 bini aşkın oy kullanıldı: Avrupa’daki çok sayıda noktada sandıklar kapandı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 13:38

Yurt dışında 1 milyon 666 bini aşkın oy kullanıldı: Avrupa’daki çok sayıda noktada sandıklar kapandı

Yurt dışında 1 milyon 666 bini aşkın oy kullanıldı: Avrupa’daki çok sayıda noktada sandıklar kapandı
Son Güncelleme :

08 Mayıs 2023 - 7:39

1650 Okuma

Türkiye’de 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimler için yurt dışındaki temsilciliklerde ve gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısı 1 milyon 666 bini aştı. Avrupa’da birçok noktada oy verme işlemi sona erdi.

AA

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi…

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler sandık başında oy kullanmaya devam ediyor.

Seçime sayılı günler kala yurt dışında oy kullanma sayısı da her geçen gün rekor tazeliyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) oy kullanan seçmenlere ilişkin son verileri paylaştı.

27 Nisan’da başlayan oy verme işlemi kapsamında yurt dışı temsilciliklerde 1 milyon 556 bin 469, gümrük kapılarında ise 110 bin 355 seçmen oy kullanırken toplam sayı 1 milyon 666 bin 824 oldu.

Birçok noktada oy kullanma işlemi sona erdi

Avrupa’da birçok noktada oy kullanma işlemi tamamlandı.

Polonya, İsviçre, İsveç, Bulgaristan, İtalya, Malta, İspanya, Portekiz, Yunanistan, Çekya, Slovakya ve Macaristan’da Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri için oy verme işleminin sona ermesiyle sandıklar kapandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.