Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adamını görevden aldı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 11:40

Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adamını görevden aldı

Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adamını görevden aldı
Son Güncelleme :

10 Temmuz 2023 - 13:32

3170 Okuma

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediyedeki gölgesi olarak bilinen İBB Başkanvekili Selçuk Sarıyar’ın görevine son verdi. İmamoğlu, CHP İstanbul Başkanlığı için adı geçen Sarıyar’a iki görevin aynı anda yürütülemeyeceğini söylediği öğrenildi.

 

CHP’de seçimden sonra başlayan değişim kavgası büyüyor.

Taban ve partiden gelen tüm tepkilere rağmen istifayı aklının ucundan birle geçirmeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı ‘oğlum’ dediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıktan bayrak açtı.

Değişim için en somut adımı olan internet sitesini açan İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu arasındaki çekişme kavgaya dönüşürken bu gerilim bürokrasiye de sıçradı.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun adamını görevden aldı

İBB’de İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen ilk ismi görevden aldı.

Sözcü’nün haberine göre, İBB Başkanvekili Selçuk Sarıyar’ın görevine son verildi.

İstanbul il başkanlığı için adı geçen Sarıyar’a da görevden alma gerekçesi olarak bu gösterildi.

İmamoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’nun İBB’deki gölgesi olarak bilinen Sarıyar’a, “Hem il başkanlığı yarışı hem de İBB Başkanvekilliği partiye de belediye de zarar verir, o nedenle görevi bırakmanız daha doğru olacaktır.” dediği öğrenildi.

Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adamını görevden aldı

Soldan sağa: Selçuk Sarıyar, Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Yunus Emre

2022’de göreve geldi

CHP’de İstanbul Gençlik Kolları, Beşiktaş Belediyesi Meclis üyeliği gibi görevlerde bulunan Sarıyar, 2022’de İBB’deki bu görevine atanmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.