BP, Archaea Energy’i satın alacak | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 04:09

BP, Archaea Energy’i satın alacak

BP, Archaea Energy’i satın alacak
Son Güncelleme :

18 Ekim 2022 - 6:50

660 Okuma

İngiliz enerji şirketi BP,  ABD’li yenilenebilir doğalgaz (RNG) üreticisi Archaea Energy’i satın alma konusunda anlaştı.

BP, Archaea Energy’i borçların da dahil olduğu yaklaşık 4,1 milyar dolar işletme değeri ile satın alacak.

Anlaşma, Şubat’ta Chevron Corp’un biyodizel üreticisi Renewable Energy Group’u satın aldığı tutar olan 3,15 milyar doların da üzerine çıkarak şu ana kadar RNG alanında gerçekleşen en büyük satın alma olacak.

Şirketlerden yapılan açıklamalarda, BP’nin Archaea Energy için hisse başı yaklaşık 26 dolar, yani 3,3 milyar dolar nakit teklif ettiği ve 800 milyon dolar da borç devralacağı belirtildi.

Satın almanın tamamlanmasının ardından şirketin BP’nin iştiraki olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceği ifade edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.