Google’ın mobil cihazlarda uzun yıllardır kullandığı AMP sayfaları artık piyasadan kaldırılıyor. Birkaç ay önce resmi blog sayfasında bu konuyla ilgili açıklama yapan Google, AMP sayfaların ilerleyen zamanlarda kaldırılacağını ifade etmişti. Şimdi ise bu açıklamanın ardından Temmuz güncellemesiyle AMP (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) simgesi, arama sonuçlarından kalkmaya başladı.

Google’ın gece yarısı 2020 Tokyo Olimpiyatları için hazırladığı Doodle, 7 adet 16 bit web tabanlı oyundan oluşuyor.

AMP simgesi, Google arama sonuçlarından kaldırıldı

AMP sayfaları, piyasaya çıktığından bu yana web geliştiricileri ve kullanıcılar tarafından hiçbir zaman sevilmemiştir. Amacı daha hızlı sayfalar vaat eden bu araç, ortalama beş yıldan bu yana hayatımızda var. Ancak Google, 2021 yılındaki büyük güncellemeleriyle birlikte AMP’yi tamamen kaldırmaya hazırlanıyor. Şu anda arama sonuçlarında AMP’ye ait şimşek sembolünü kaldıran şirket, ilerleyen günlerde ise AMP projesini tamamen hayatımızdan çıkaracak.

Yukarıdaki ekran resmi, arama sayfalarında yapılan değişiklikleri açıkça gösteriyor. Dikkatli bakarsanız ilk fotoğrafta arama sonuçlarında AMP simgesi görünürken, ikinci görselde ise Google bu simgeyi ortadan kaldırıyor.

Bu değişiklik yalnızca normal arama sonuçlarında yapılmıyor. Aynı zamanda Google Haberler ve ”news.google.com’da AMP sayfaları yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladı. Bu alanda çalışmalarını sürdüren Google, önümüzdeki günlerde kullanıcılara her platformda AMP olmayan içerik sunmayı amaçlıyor.