2 milyon TL’yi aştı! Tesla, Türkiye fiyatlarına bir zam daha yaptı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 12:29

2 milyon TL’yi aştı! Tesla, Türkiye fiyatlarına bir zam daha yaptı

2 milyon TL’yi aştı! Tesla, Türkiye fiyatlarına bir zam daha yaptı
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2023 - 15:35

3440 Okuma

Geçtiğimiz nisan ayında Tesla, Model Y aracıyla birlikte Türkiye pazarına giriş yapmıştı. Nisan ayından bu yana otomobilin fiyatı büyük ölçüde arttı.

 

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de satışlara başlamıştı. Tesla, ülkemizde ilk olarak sadece Model Y’yi satışa sundu.

Türkiye sınırlarına girecek modeller Berlin’de üretilecek. Çevrimiçi olarak sipariş verebileceğiniz modeller için 10 bin TL’lik bir ödeme yapmanız gerekiyor.

Tesla Model Y, Türkiye’ye geleli daha bir ay olmadan 10 bin adedin üzerinde sipariş aldı. Tesla ise 1000 adetlik bir ön sipariş almayı planlıyordu.

Tesla Model Y Türkiye fiyatı yine zamlandı

Model Y’nin ilk teslimatlarını gerçekleştirmeye başlayan Tesla, bir süre önce ise Türkiye fiyatlarına zam yapmıştı. Şirket, otomobilin fiyatını yine artırdı.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan zamla birlikte, 1 milyon 775 bin TL’ye satılan otomobilin yeni fiyatı, 1 milyon 970 bin TL olarak güncellenmişti. Yeni zamla birlikte, aracın satış fiyatı 2 milyon 181 bin TL’ye yükseldi.

Arkadan itişli, uzun menzil ve performans olmak üzere üç farklı versiyonla satılan Model Y’nin teslimat süreleri de uzadı.

Yeni sipariş verecek kullanıcılar, otomobillerine 2024 yılında sahip olabilecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.