Cevizoğlu’dan Kılıçdaroğlu için | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

5 Mayıs 2024 - 13:08

Cevizoğlu’dan Kılıçdaroğlu için

CNNTürk’te Göksu Öngören Özgür’ün sunduğu Akıl Çemberi programında konuşan Dr. Hulki Cevizoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için internet sitesinde “Demokrat Amca” ibaresi konulmasını “eksiklik nesnesi” ile açıkladı.

Cevizoğlu’dan Kılıçdaroğlu için
Son Güncelleme :

30 Haziran 2021 - 7:26

4190 Okuma

CNNTürk’te Göksu Öngören Özgür’ün sunduğu Memleket Partisi’nden Mustafa Kemal Çiçek, Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın, Dr. Hulki Cevizoğlu ve Gazeteci Melih Yiğitel’in katıldığı Akıl Çemberi programında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için partinin internet sitesinde yer verilen “Demokrat Amca” ifadesi tartışıldı.

Program konuklarından Mustafa Kemal Çiçek CHP’de demokrasi olmadığını bu yüzden partinin yetiştirdiği çok sayıda ismin bugün partiyi terketmek durumunda kaldığını belirtirken Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın kişilerin kendileri için isim bulmasından çok başkalarının ona verdiği ismin kalıcı olduğunu belirtirken bunun geçmişte Turgut Özal, Demirel gibi liderlere verilen isimlerin kalıcı olmasının nedenlerine değindi.

Programa katılan Hulki Cevizoğlu ise Kılıçdaroğlu için “Demokrat Amca” isminin konulmasıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı “İnsanlar bazen oldukları değil olmak istediklerini kendilerine yakıştırırlar. İnsan kendisini nerede eksik görüyorsa onu kavramlarla davranışlarla tamamlamaya çalışır. Belki Kemal Bey kendisini tam demokrat görmüyordur. Belki de başkaları kendisini demokrat görmüyor düşüncesindeydi. O yüzden “Demokrat Amca demeyi tercih etmiş olabilir.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.