DUMANLAR YÜKSELDİ: F-35 KENDİ KENDİNE HASAR VERDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 21:45

DUMANLAR YÜKSELDİ: F-35 KENDİ KENDİNE HASAR VERDİ

Lockheed Martin üretimi F-35B savaş uçağı, Gatling Topu ile gerçekleştirdiği atış esnasında kendine hasar verdi. F-35B’de “A sınıfı” hasar meydana geldi.

DUMANLAR YÜKSELDİ: F-35 KENDİ KENDİNE HASAR VERDİ
Son Güncelleme :

26 Mart 2021 - 18:55

2830 Okuma

ABD Deniz Piyadelerine (USMC) ait F-35B savaş uçağı, GPU-9/A podundan ateşlenen PGU-32/B SAPHEI-T tipi merminin ateşlenir ateşlenmez patlaması sonucunda alt kısmından ağır hasar aldı.

Geçtiğimiz ay Arizona/Yuma Atış Alanı’nda gerçekleşen olayda, uçağın pilotunun uçağı hava üssüne sağ salim geri döndürmeyi başardığı bildirildi.

Hasarla ilgili detaylı bir açıklama yapılmazken, hasarın “A sınıfı” olarak kayıtlara geçtiği not ediliyor. Havacılık kazalarında en az 2.5 milyon dolarlık hasarın meydana geldiği kazalarda meydana gelen hasar “A sınıfı hasar” olarak kaydediliyor.

Olayın tam olarak nasıl meydana geldiği hakkında resmi açıklama yapılmadı. Fakat Military.com’da yer alan bir bilgiye göre olay, F-35B’nin alt kısmında yer alan 25mm GPU-9/A podundan ateşlenen PGU-32/B SAPHEI-T tipi mühimmatın ateşlenir ateşlenmez patlaması sonucunda meydana geldi. Patlama sonrasında uçağın alt kısmında ciddi hasar meydana geldi.

Olay hakkında ABD’li yetkililer tarafından soruşturma başlatıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.