TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL KİLİSTE | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

5 Mayıs 2024 - 22:50

TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL KİLİSTE

TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL KİLİSTE
Son Güncelleme :

21 Mart 2021 - 9:40

1240 Okuma

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin Kilis İktidara Hazırlık Merkezi açılışı için Gaziantep Havaalanı’na inen Sarıgül’ü coşkulu bir kalabalık karşıladı ve sık sık “Başbakan Sarıgül” sloganları atıldı.

Sarıgül, roketlerin düştüğü mahalleyi de ziyaret etti. Karanfil bırakıp beyaz güvercin uçurdu ardından bir Kıbrıs Gazimiz Mahmut Selçuk’un da cenaze törenine katıldı.

Sarıgül’ün konuşmasını başlıkları şu şekilde;

 “İNSAN ONURUNA YARAŞIR POLİTİKALAR YÜRÜTECEĞİZ

Sevgili kardeşlerim; bugün ülkemizin en güzel köşelerinden birinde olmanın, mutluluğunu yaşıyorum. Biliyorum, Kilis’imizin sorunları var. Biliyorum, çözüm bekleyen dertlerimiz var.

Türkiye’de kendi nüfusundan daha kalabalık sığınmacı barındıran tek şehir Kilis’tir.

TDP iktidarında; göçle ilgili sorunların insani boyutunu hassasiyetle değerlendireceğiz. Kısa süreli yaklaşımlarla değil, insan onuruna yaraşır politikalarla yürüteceğiz.

TDP İKTİDARINDA TÜRKİYE, BARIŞ EKONOMİSİ İLE BÜYÜYECEK

Ülkemiz, bugün sıkıntılı bir süreç yaşamaktadır. Bu süreçten çıkış, ancak barışla olur. Barış yoksa refah yoktur, Büyük Atatürk’ümüzün hayatı cephelerde geçti ama o “yurtta barış, dünyada barış” dedi.

Hiçbir ülke, içerde ve dışarda sürekli kavga ederek refaha ulaşamaz. Türkiye’miz içerde ve dışarda barışı sağlarsa, net olarak her yıl bütçesine 50 milyar dolar kazandırır. İşte kaynak, işte Türkiye’nin büyümesinin 5 harflik şifresi: barış, barış, barış!

TDP iktidarında Türkiye, barış ekonomisi ile büyüyecektir.

 DİN, DİL, IRK, ETNİK SİYASETİNİ BIRAKALIM

Sevgili kardeşlerim, gelin Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıralım. Gelin, yeniden kavgayı değil, barışı konuşalım. Gelin, yasakları, korkuları değil, özgürlüğü ve cesareti konuşalım. Gelin, herkesin fikrine, inancına ve görüşüne hep birlikte saygı ve hoşgörü içinde yaklaşalım. Gelin, yeniden birbirimize sarılalım. Gelin, din, dil, ırk, etnik siyasetini bırakalım. Gelin, hep birlikte şiddetin karşısında duralım.

SİYASİ PARTİLERİ KAPATMAKLA BİR SONUCA VARAMAYIZ

Siyasi partileri kapatmakla hiçbir sonuca varamayız.  HDP de Türkiye’yi kucaklamadan, şiddete karşı, kesin ve net tavrını koymadan hiçbir sorunu çözemez.

HDP, sözünü barış için, şiddeti, kavgayı bitirmek için yükseltmelidir. Şunu unutmayın; Edirne’deki yurttaşımız mutlu değilse, Diyarbakır’daki vatandaşımız da mutlu olamaz.

BUGÜN, BİRBİRİMİZLE DİDİŞME GÜNÜ DEĞİL, BİRBİRİMİZE SARILMA GÜNÜDÜR

Bu ülkede sorumluluk sahibi herkese sesleniyorum: gelin, kavgayı, çekişmeyi bir kenara atalım. Gelin, bir can daha gitmesin diye elimizden ne geliyorsa onu yapalım. Gelin, barışalım, barıştıralım, bir olalım, birlik olalım. Gelin, tüm farklılıkları sevgi ile hoşgörü ile karşılayalım. Ortak değerlerimize hep birlikte sahip çıkalım. Bu vatanın; hudut ve bayrak birliğine, oy hesabı yapmadan, şahsi siyaset hesabı yapmadan hep birlikte sahip çıkalım. Bugün kavga günü değildir, barış ve kardeşlik günüdür. Bugün yeni yaralar açma günü değildir, yaraları sarma günüdür. Bugün, birbirimizle didişme günü değil, birbirimize sarılma günüdür.”

Kars’daki vatandaşımız mutlu değilse, İzmir’deki vatandaşımız da mutlu olamaz.

Biz aynı kalpten atan 83 milyon canız.

Tüm partileri, tüm meselelere bu duyguyla bakmaya davet ediyorum.

Hergün yeni bir kavga ile, yeni bir acı ile,çocuklarımıza güçlü bir gelecek inşa edemeyiz dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.