EFSANE MİG-31 EMEKLİYE AYRILIYOR! RUSYA’DAN YENİ SAVAŞ UÇAĞI HAMLESİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

3 Mayıs 2024 - 04:54

EFSANE MİG-31 EMEKLİYE AYRILIYOR! RUSYA’DAN YENİ SAVAŞ UÇAĞI HAMLESİ

Rusya’nın efsane savaş uçaklarından MiG-31’in emekli edileceği ve yerini alacak yeni nesil uzun menzilli bir önleme uçağının geliştirilmeye başlandığı açıklandı.

EFSANE MİG-31 EMEKLİYE AYRILIYOR! RUSYA’DAN YENİ SAVAŞ UÇAĞI HAMLESİ
Son Güncelleme :

29 Ocak 2021 - 10:55

2230 Okuma

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec, eskiyen MiG-31 savaş uçağı filosunun yerini alacak yeni nesil uzun menzilli bir önleme uçağının geliştirildiğini doğruladı.

Rostec tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre, yeni önleme aracı geliştirme aşamasına girdi. Şirketten yapılan açıklamada, “Yeni nesil önleme uçağının geliştirilmesine şimdiden başlandı. Perspective Uzun Menzilli Havacılık Kompleksi’nin “MiG-41″ kod adı altındaki projesi geliştirme aşamasındadır” İfadeleri kullanıldı.

Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri halihazırda yaklaşık 200 adet NATO kod adı “Foxhound” olan MiG-31 uçağından 130’unu en son MiG-31BM standardına yükseltti. Söz konusu modernizasyon, uçağın aviyoniklerini, kokpit ekranlarını, veri bağlantılarını, radarı ve ateş kontrol sistemlerini kapsarken, ayrıca gövde ve iniş takımlarının yenilenmesini de içermekte.

MiG-31BM olarak adlandırılan en son versiyon, standart savaş uçakları tarafından yapılan saldırılar için erişilemeyen uzun mesafelerdeki hava hedeflerini durdurmak için tasarlandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.