YEŞİLLİK ALAN KALSIN | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 01:32

YEŞİLLİK ALAN KALSIN

YEŞİLLİK ALAN KALSIN
Son Güncelleme :

26 Eylül 2022 - 9:41

1040 Okuma
Doğduğum, büyüdüğüm, yetiştiğim, okuduğum, ekmeğini yiyip, suyunu içtiğim İzmir’ime harika 100.yıl kurtuluşu yaşattı Tarkan. Emeği geçen herkese, binlerce teşekkürler. Malumunuz sosyal projelere, tarihi yansıtan objelere, duyarlılığı, yaşatılmaları için çok desteği var Tarkan’ın. Cumhuriyet’imizle yaşıt, sadece İzmir Metro’da durak adı değil ki. İzmir’imin adını taşıyor, o 99 yaşında. 2023’de 100 olacak, kısmetse. Öneriyorum İzmirspor’a da bir el atsın, fahri başkan, sponsor olsun Tarkan. Milyonlarca hayranı, takipçisi var. Kulübe adımını atsa yeter. Başka türlü kurtulacağı, ayağa kalkacağı yok efsanenin. Spordan ne anlar diyen çıkabilir. Sanki eldeki mevcutlar, çok anlıyor da. İnsandan anlıyor ya o yeter.
DİNLENME ALANI OLSUN
Yeni Asır’da çalışma onuruna eriştiğim Yılmaz Özdil ustam, yazdı, önerdi. ‘Kordon’a çıkan sokaklardan birine Tarkan adı verilmeli’ diye. ‘Neyim eksik ben de öneride bulunayım’ demem, tarzım değil, haddimi bilirim. Nacizane önerim var. Belediye binamız zorunlu olarak yıkılınca ortaya harika, geniş bir alan ortaya çıktı. Lütfen oraya bina dikmeyelim yine. Saat Kule’mizin çevresi gibi açıklık olsun, denize bakabilsin insanlar doya doya. Büfe, kafeterya gibi yerlere gerek yok. Bank olsun yeter. Adı da Tarkan Yaşam Alanı olsun. İzmirspor da sadece bir kulüp değil. Tarkan’ın varlığı yeter. Lütfen rica ediyorum. Amacım öne çıkmak filan değil. İzmir’ime hizmet yıllardan beri, böyle. Bazıları görmezden gelse de. Haydi Tarkan, haydi İzmir. Yaparsın, bunu da.
DERS ALMAZ MISINIZ ?
Göztepe’ye, İzmir’i, 1.ligi, Göztepe’yi futbolcuyken her zaman küçümseyen teknik adamları göreve getireceğinize. İzmir’in evladı, çok da başarılı Hüseyin Eroğlu hiç aklınıza gelmez mi ? Kendi evlatlarımıza sahip çıkalım, havalı doymuşlardan İzmir’e hayır gelmez. İzmir’i, İzmir takımlarını kullanıp, basamak yapıp gidiyorlar. Başarılı olsalar gam yemem. Olamıyorlar, olamazlar. Mantalite farklı. Öncelikle İzmir’i sevmiyorlar, tanımıyorlar, bilmiyorlar. Hala anlamadınız mı ?
İHK ÖZERK OLMALI
Yazık bu çocuklara. Maçların başlamasına 2 gün kala seminer koydular. Kuralları ne hakemler ne de futbolcular biliyor, kavrayamadılar ki daha. MHK zaten Süper Ligin MHK’si. Alt liglerin, amatör kümelerin, MHK’si değil ki. Hiçbir dönemde de olmadı. İHK’ler özerk ve sabit olmalı. İzmir İl Futbol Hakem Kurulu başkanı, bu satırlara yazılana dek hala belli değildi. İyi ki sezon açılışı belli. 20 Eylül Salı günü saat 18’de Atatürk Stadı’nda, yeni sezon herkes için hayırlı, uğurlu ve de adaletli olsun.
UĞUR KAPTAN ASLI’NI BULDU
SAL’a kadar düşen İzmirspor’un, tecrübeli kalecisi, tekrar yuvaya dönen Uğur Engür, yeni bir döneme ve de hayatının imzasını attı. Aslı Aslan Engür hanımefendiyle hayatını birleştiren Uğur kaptanıma, genç çifte ömür boyu mutluluklar diliyorum.  Güzelbahçe Mandalina Park’ta evlatlarının mürüvvetini gören, dünürler Lale-Kadir Aslan ile Nalan-İbrahim Engür çiftlerini de ayrıca tebrik ediyorum. Bizim oğlanı tanıyorum ama her zaman gelin tarafındayım. Bak bu konuda taraf tutarım. Kolay değil futbolcu, sporcu eşi olmak.
HİLMİ BAYER’İ KLONLAMAK GEREK
Yıllardır tanırım, severim, takdir ederim Hilmi Bayer hocamı. Tek bir yanlışını, olumsuz tavrını, söylemini hiç görmedim, duymadım. Hep insanca, insana yakışır şekilde. Sezon öncesi, sosyal medyada öyle bir mesaj yazdı ki, verdi ki kitlelere. Sahalara, soyunma odalarına asmak gerek. ‘2022-2023 SEZONU BAŞLARKEN SPORDA FAİRPLAY. • Etik kuralların üstünde kişisel çıkarları ve hırsları bastırarak yaşamda üstün insan ruhunu ortaya koymaktır • Rakibin önemsediği detayları fark edebilmek ve ona göre davranmaktır • Her spor adamının kendi içindeki iyiliği bulması demektir • Vicdan, merhamet, hoşgörü, sevgi ve saygının özel bir uygulanış biçimidir • İnsanların spor alanlarındaki kazanımlarıdır.  • Dürüst, adil ve hakkaniyetli bir tavır sergilemektir • İlkeli, dürüst ve saygın bir insan olmaktır • Dostluk, barış ve kardeşliğe katkı sağlamaktır • İzleyenlerde saygı uyandırmaktır • Topluma karşı bir sorumluluktur • Sporu ileri götürmektir • Yol göstericidir • Bizlere içimizdeki insan sevgisini anlatmaktır, yaşamın inceliklerini sporun pratiğine yaymaktır
 • Bir sanattır / HİLMİ BAYER * ALTINIRMAK SPOR KULÜBÜ / Eylül 2022
DOKUNMAYIN SPORCULARIMIZA
1968’de gayri federe, 1986’da federe oldu. Ali Yılmaz, Ali Vardar, Arif Fidan, Sadık Vardar, Adem Bal, Durak Canbuldu ve Fikri Göktan tarafından resmileştirildi, kulüp oldu Çamdibi Gençlerbirliği. Türk futboluna nice kaliteli futbolcuları Sabri Canbuldu, Metin Mestanoğlu, Sezgin İslamoğlu, Emre Vardar’ı kazandırdı.  Camilerimizi bile soyan, engelli kardeşimizin tekerlekli sandalyesini, güpegündüz apartmanın demir kapısını utanmadan, sıkılmadan götürenleri hayretle, dehşetle takip ederken. İşte bu güzide spor kulübümüze de musallat oldular. Yolu yanlış olanlar. Kulübün 60 adet topunu, antrenman malzemelerini, istasyon dubalarını. Bildiğiniz ne varsa götürdüler. Babasının malı sanki. Satsan ne geçecek elinize ? Gençleri üzmeye ne hakkınız var ? Kul hakkı yemeye ne gerek var ? Başta Demir Karataş asbaşkanım olmak üzere, camiaya geçmiş olsun diyorum. Doğru yolda, devam.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.