15 Temmuz mücadelesindeki ikiz polis şehitlerinin babası konuştu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 14:22

15 Temmuz mücadelesindeki ikiz polis şehitlerinin babası konuştu

15 Temmuz mücadelesindeki ikiz polis şehitlerinin babası konuştu
Son Güncelleme :

14 Temmuz 2023 - 12:48

1610 Okuma

Hain darbe girişiminin 7’nci yılında şehitlerin kabri ziyaret edildi. Şehit düşen ikiz polislerin babası, “Bu vatan için bizler de canımızı vermeye hazırız” dedi.

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti…

Adana’da Vali Süleyman Elban, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, askeri erkan ve kent protokolünden oluşan heyet, bugün 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara’da şehit edilen polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç’un Ali Hocalı Mahallesi Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret etti.

Dualar edildi, karanfil bırakıldı

Burada şehit ikizlerin babası Hacı Ali Oruç ile bir araya gelen heyet, dua edip, kardeşlerin kabrine karanfil bıraktı.

“Birçok vatan evladının fedakarlığıyla ihaneti bertaraf ettik”

Adana Valisi Elban şu cümleleri aktardı;

Ülkemiz, tarihinde görülmemiş bir ihanetle karşı karşıya kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, gözünü kırpmadan vatan ve mukaddesat uğruna canını feda etmeye hazır birçok kahraman vatan evladının fedakarlığıyla ihaneti bertaraf ettik. Bu belayı defederken 251 şehit verdik. Bugün, bu şehitlerimizi minnet duygusuyla anmak için ziyaret ediyoruz.

“Her 15 Temmuz’da yaralarımız bir kere daha acıyor”

İkiz şehitlerin babası Hacı Ali Oruç ise her yıl 15 Temmuz’da aynı acıları yaşadıklarını belirterek “Allah, bir daha böyle hain bir darbe girişimi göstermesin. Her 15 Temmuz’da yaralarımız bir kere daha acıyor. Bu vatan için bizler de gerekirse canımızı vermeye hazırız” diye konuştu.

Heyet, şehitler Halit Yaşar Mine ile Yunus Uğur’un kabirlerini ziyaret etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.