ADALET VE HAKEM | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 10:18

ADALET VE HAKEM

ADALET VE HAKEM
Son Güncelleme :

28 Temmuz 2022 - 8:32

690 Okuma
Yerini bulur, er ya da geç. Öteki tarafa da bırakmaz çoğu zaman Yüce Yaradan. Dener insanı, sınar, bakalım ne yapacak diye. Her zaman, her yerde adaletten yanayımdır. Sizler, hep takımınızın, futbolcuların, teknik adamların, yöneticilerin hakkının yendiğini sanıyorsanız. Çok ama çok yanılıyorsunuz. Bilin ki. Hakemlerin de hakkını yeniyor hem de çatır çatır. Ama dikkat ve algı alanınız farklı olduğu için, göremiyorsunuz. Dikkatinizi çekmiyor. Adalet, hak, hukuk, emek, alın teri konusunda benmerkezci, tek taraflı düşünmeyin lütfen. Bakış açınızı genişletin, empati yapın. Huzurlu olursunuz. Hakeme adaletsizlik yapılınca ‘oooh olsun canıma değsin’ diyen de çıkar, duyar gibiyim. Peşin hükümlü olmayın Allah’ın sopası yok. Bugün bana yarın sana. Sizin de başınıza gelebilir. Onur meselesi bu. Bu kez adaletsizliğe uğrayan bir hakem. Evet evet, adalet dağıtması gereken hakem. Hem de ne adaletsizlik.
TOKMAK KALKTI, İNDİ
Atatürk’üm ince çizgimdir, kırmızı çizgimizdir. Sevmezsen sevme. İhtiyacı da yok zaten rahmetlinin. Hakaret etme bari. Sosyal medyada mavi gözlüme, sallarlar. Görür, okur. Görmezden gelemez. İstanbul Bölgesi hakemi, Tokatlı İbrahim Tokmak. Dayanamaz cevap verir. Yağmur gibi yağan hakaretlere o da yanıt verir. ‘Keşke onların gibi yazmasaydım’ der, pişman olur ama. Aynı şekilde karşılık verir. Vay sen misin, bunu yazan. Üstelik de hakemsin, TFF’nin mensubusun. Yerin de belli. Vurun abalıya misali. Uğraşırlar. Tek suçu ‘Bu ülkeyi kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’e laf atana, kızmaktır.
6.5 YIL SAHAYA ÇIKAMADI
Hakemlikten şak diye ihraç ettiler. Kafasına tokmak inmişten beter oldu. 2016 şubat ayıydı. Lisansı iptal oldu, maça çıkamadı. 6,5 yıl, 7 sezon ev verimli ve de genç zamanında bayrağından, düdüğünden, sahalardan mahrum kaldı. İnat etti. ‘Lisansımı hakkımı alacağım’ dedi. Kıs kıs gülenler, boş ver diyenler de oldu. Şimdi ise kahramansın diyen de çıktı. Hakkını aldı da. CAS’a gitti. Dosyası gitti, geldi. Spor hukukçusu Avukat Mert Yaşar, araştırdıkça, araştırdı. Spor etiğine uygun olmadığına karar verdi. Hakkını aradı, müvekkilinin. Hukuk adamı olarak değil, sporsever olarak. Çünkü, konuyla hakemliğin alakası yok.
HAKEM CAMİASI KAZANDI
Dava sonuçlandı, hasret bitti. Emsaldir, örnek oldu. Bu bir devrimdir, ihtilaldir, kabuğunu yırtıştır, silkinmedir. Söke söke alınan bir sonuçtur. Herkes gitti, yok, şu an. Bir İbrahim Tokmak kaldı, elinde adaletli sonuçla. Bir de en önemlisi adalet kaldı. Adalet var, aramasını bilene, isteyene. MHK’de yer alan hocalarım FİFA hakemleri Sabri Çelik ile Muhittin Boşat, ağabeylik, babalık yaptı. Adaletin, hakkın yerini bulmasında, kılavuz oldular. Enteresandır. Bizim hakem camiası, iyidir hoştur, ancak biraz değişiktir. Güzelliği de burada ya, zaten. Ünlüsü, ünsüzü, gönüllüsü hemen hepsi, bireysel olarak destek verdi, davaya ilgi gösterdi.
2022-23’DE SAHADA
Dile kolay. Geçen onca yıllık süre. Davasından vazgeçmedi. İdmanlarına devam etti. Koşu sınavlarına da hazır. 40 kez 75 metre, 5 kez 30 metre koşacak. Bu sen istedin ey İbrahim Tokmak. Bu sıcakta çekilir mi, güneşin altında atletik testi filan. Otur evinde be ya. Şaka bir yana. Düşürüldüğü klasmana geri döndü. Aynı yerden devam edecek. Klasman da düşürülmedi yani. 2022-23 sezonunda, 10 yıllık futbol hakemliğine devam edecek. 42 yaşında. B Klasman yani 2.Lig başta olmak üzere, yardımcı hakemlik yapacak. 3 sezon daha yapma hakkı var. Helal olsun. Memleketimizde adalet var olacak, biraz ilgilenin yeter.
 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.